ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Δεκάδες μηνύσεις από συγγενείς ηλικιωμένων που πέθαναν σε οίκους ευγηρίας στη Λομβαρδία

Δεκάδες μηνύσεις από συγγενείς ηλικιωμένων που πέθαναν σε οίκους ευγηρίας στη Λομβαρδία Facebook Twitter
0

Πενήντα μηνύσεις κατέθεσαν σήμερα το πρωί στην εισαγγελία του Μπέργκαμο συγγενείς ηλικιωμένων που έχασαν την ζωή τους από την covid 19 σε οίκους ευγηρίας της Λομβαρδίας.

Σε κινητοποίησή τους έξω από την εισαγγελία, δεκάδες άνθρωποι επανέλαβαν ότι ζητούν να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη και να εξακριβωθεί για ποιο λόγο πολλοί ασθενείς με κορωνοϊό -κυρίως στην Λομβαρδία- μεταφέρθηκαν από τα νοσοκομεία της περιοχής αυτής σε οίκους ευγηρίας.

Οι συγγενείς των θυμάτων υπογραμμίζουν ότι δεν μπόρεσαν να αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα τα οποία, αν η κατάσταση είχε τύχει καλύτερου και πιο προσεκτικού χειρισμού, πιθανότατα θα ήταν ακόμη εν ζωή.

Οι δικηγόροι, οι οποίοι ασχολούνται με την υπόθεση, δήλωσαν ότι πρόκειται να κατατεθούν τουλάχιστον άλλες διακόσιες μηνύσεις. Έως τώρα, ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα δεν έχει αναλάβει ουσιαστικά καμία ευθύνη για την όλη αυτή τραγική υπόθεση. Στις τόσες αρνητικές κριτικές που έχει δεχθεί, απαντά ότι «και άλλες περιφέρειες της Ιταλίας υιοθέτησαν την ίδια πρακτική» ενώ υπενθυμίζει παράλληλα ότι «όλα αυτά συνέβησαν σε ημέρες αφόρητης πίεσης».

Ο Λούκα Φούσκο, όμως, πρόεδρος της επιτροπής που δημιούργησαν οι συγγενείς των θυμάτων, τονίζει ότι «οι αρμόδιες αρχές ψεύδονται συνεχώς» και ότι «το σύστημα υγείας της Λομβαρδίας δεν ήταν έτοιμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Εισαγγελική έρευνα για την απουσία «κόκκινης ζώνης»

Στο μεταξύ, εισαγγελική έρευνα στο Μπέργκαμο της Λομβαρδίας αναμένεται να διαπιστώσει για ποιο λόγο δεν δημιουργήθηκε άμεσα, τον Φεβρουάριο, «κόκκινη ζώνη» στα χωριά Αλτσάνο και Νέμπρο, τα οποία μετατράπηκαν σε μια από τις κεντρικές εστίες μόλυνσης του κορωνοϊού στη χώρα.

Η ιταλική δικαιοσύνη θα πρέπει να αποφανθεί αν η ευθύνη για τους ελλιπείς και λανθασμένους χειρισμούς είναι του περιφερειάρχη Ατίλιο Φοντάνα, ή της κυβέρνησης Κόντε.

Ο περιφερειάρχης κατέθεσε ήδη για την σχετική υπόθεση, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται και η κατάθεση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, του υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και της υπουργού Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM