Πτώση στις πωλήσεις προφυλακτικών λόγω των άδειων οίκων ανοχής

Πτώση στις πωλήσεις προφυλακτικών λόγω των άδειων οίκων ανοχής Facebook Twitter
EPA
0

Μπορεί ο τζίρος στις πωλήσεις των προφυλακτικών να αυξήθηκε στην αρχή της πανδημίας, μετά το πρώτο κύμα κορωνοϊού όμως, παρατηρείται πλέον μια ξεκάθαρη πτώση του τζίρου εξαιτίας των άδειων οίκους ανοχής.

Τρεις γερμανικές εταιρείες που παράγουν προφυλακτικά παρατήρησαν πως, στο ξέσπασμα της πανδημίας, οι καταναλωτές δεν αγόραζαν μαζικά μόνο χαρτί τουαλέτας και μακαρόνια, αλλά και προφυλακτικά. Η εταιρεία Ritex από το Μπίλεφεlντ ανέφερε πως τον Μάρτιο διπλασιάστηκε ο τζίρος της σε σχέση με το ίδιο διάστημα του προηγούμενου χρόνου.

Οι αγορές όμως έγιναν μόνο υπό το φόβο ότι θα εκλείψει το προϊόν ή γιατί πράγματι τα ζευγάρια έκαναν περισσότερο σεξ επειδή βρίσκονταν στο σπίτι; Και τι γίνεται με όσους είναι μόνοι; Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχετικές έρευνες, ωστόσο οι τρεις εταιρείες δίνουν ορισμένα στοιχεία βάσει των οποίων μπορούν να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα.


Στο Σάρστεντ, η εταιρεία CPR παράγει περίπου οχτώ προφυλακτικά ανά δευτερόλεπτο - όλο το εικοσιτετράωρο. Η εταιρεία παράγει τόσο για το λιανεμπόριο όσο και για το δικό της ηλεκτρονικό πωλητήριο. Ο επικεφαλής της εταιρείας Μίχαελ Κέσερλινγκ δηλώνει πως έχει παρατηρηθεί μεγαλύτερη ζήτηση. Παράλληλα όμως είναι τεράστια η πτώση εξαιτίας των κλειστών οίκων ανοχής, στους οποίους γίνεται το 20% της κατανάλωσης των προφυλακτικών.

Πτώση του τζίρου μετά τη χαλάρωση των μέτρων


Ο επικεφαλής της εταιρείας Ritex Ρόμπερτ Ρίχτερ εκτιμά πως το ένα τέταρτο των προφυλακτικών χρησιμοποιείται από εργάτες και εργάτριες του σεξ και η πτώση του τζίρου οφείλεται στα αυστηρά μέτρα. Ένας άλλος παράγοντας είναι σίγουρα και ο φόβος που επικρατεί για μόλυνση με Covid-19 κατά τη διάρκεια κάποιας σεξουαλικής επαφής.

Η Ritex απευθύνεται κυρίως στο λιανεμπόριο και οι αγοραστές είναι άνθρωποι από 25 χρονών και πάνω, οι οποίοι κατά κύριο λόγο έχουν μόνιμες σχέσεις. Αυτοί είναι και οι άνθρωποι που προέβησαν σε μαζικές αγορές στην αρχή της πανδημίας. «Υποθέτω ότι οι άνθρωποι που έχουν μόνιμες σχέσεις είχαν και περισσότερο σεξ, διαφορετικά ο τζίρος θα είχε μειωθεί» δηλώνει ο 39χρονος Ρόμπερτ Ρίχτερ.


Παρόμοια είναι η εμπειρία και της εταιρείας Mapa, η οποία έχει το εργοστάσιο παραγωγής στο Ζέβεν, το οποίο βρίσκεται μεταξύ Βρέμης και Αμβούργου. Οι αγορές ήταν μαζικές με την επιβολή των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο ο τζίρος μειώθηκε πολύ μετά την άρση του απαγορευτικού.


Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ενημέρωσης για θέματα Υγείας, από το 2018, όσον αφορά το θέμα της αντισύλληψης το 47% των ερωτηθέντων προκρίνει το χάπι και το 46% το προφυλακτικό. Εφτά χρόνια νωρίτερα, μόνο το 37% είχε αναφέρει το προφυλακτικό. Τέλος, οι γυναίκες κάτω των 30 φαίνεται πλέον ότι δεν προτιμούν το χάπι εξαιτίας των πιθανών ορμονικών διαταραχών που μπορεί να προκύψουν.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM