Κόντε κατά Ελλάδας και Αυστρίας: Απαράδεκτες οι αποφάσεις εναντίον της Ιταλίας

Κόντε κατά Ελλάδας και Αυστρίας: Απαράδεκτες οι αποφάσεις εναντίον της Ιταλίας Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο Τζουζέπε Κόντε επιτέθηκε στην Ελλάδα και την Αυστρία, για τη στρατηγική τους απέναντι στους Ιταλούς σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των συνόρων.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας έκανε λόγο για διακρίσεις σε βάρος της χώρας του και χαρακτήρισε αυτές τις αποφάσεις «απόλυτα απαράδεκτες».

«Υπάρχουν κάποιες χώρες που πιστεύουν ότι είναι σωστό να υιοθετήσουν μέτρα εναντίον κρατών που αυτή τη στιγμή έχουν υψηλότερη επιδημιολογική καμπύλη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος η Ελλάδα και η Αυστρία να λαμβάνουν μεροληπτικά μέτρα σε βάρος της Ιταλίας», είπε ο Κόντε σε συνέντευξη Τύπου.

Η Ιταλία, η χώρα που δέχθηκε το πιο σφοδρό πλήγμα από τον κορωνοϊό στην ΕΕ, άνοιξε τα σύνορά της σε τουρίστες από την Ένωση. Όμως, οι περισσότερες γειτονικές χώρες την έχουν αποκλείσει από τις διμερείς συμφωνίες ελεύθερης κίνησης, ανάμεσά τους η Γαλλία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Σλοβενία, η Κροατία και η Ελλάδα.

Ο Κόντε δήλωσε πως η κυβέρνησή του εργάζεται για να αποτρέψει «μεροληπτικές αποφάσεις εναντίον της χώρας μας, τις οποίες θεωρώ απόλυτα απαράδεκτες». Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι ντι Μάιο, δήλωσε πως η χώρα αναμένει «αμοιβαιότητα» σε ό,τι αφορά στο άνοιγμα των συνόρων.

Η Αυστρία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα άρει τους ταξιδιωτικούς ελέγχους για όλες τις γειτονικές χώρες, με εξαίρεση την Ιταλία, επειδή τα ποσοστά μολύνσεων στα σύνορα είναι ακόμη πολύ υψηλά. Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, έχει ανακοινωθεί ότι από τις 15 Ιουνίου θα υποβάλλονται σε έλεγχο και καραντίνα όσοι φτάνουν στη χώρα από αεροδρόμια χωρών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), μεταξύ των οποίων είναι και τα ιταλικά.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ