Ιταλία: Ελεύθερη μετακίνηση σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη - Αύξηση κρουσμάτων

Ιταλία: Ελεύθερη μετακίνηση σε όλη τη χώρα από την Τετάρτη - Αύξηση κρουσμάτων Facebook Twitter
EPA
0

Από αύριο οι Ιταλοί μετακινούνται ελεύθερα σε ολόκληρη τη χώρα ενώ αύξηση καταγράφηκε στον αριθμό των κρουσμάτων. 

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία ανέρχεται σε 233.515. Οι νεκροί έφτασαν τους 33.530 ενώ 160.092 άτομα έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 233.197 και είχαν χάσει την ζωή τους 33.475 άνθρωποι, ενώ 158.355 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 55 άνθρωποι και καταγράφηκαν 318 νέα κρούσματα. 1.737 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. Στο μεταξύ, 408 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 5.916 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 33.569 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός. Σε σχέση με χθες τα κρούσματα παρουσιάζουν αύξηση: νόσησαν 140 περισσότεροι άνθρωποι. Απεβίωσαν 5 λιγότεροι ασθενείς, ενώ οι θεραπευμένοι αυξήθηκαν κατά 889.

Στη Λομβαρδία, το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι θάνατοι είναι 12 και τα νέα κρούσματα 187. Ο ιταλικός τύπος σημειώνει ότι σε σχέση με τα χθεσινά στοιχεία, τα νέα κρούσματα έχουν διπλασιαστεί, και ότι πάνω από τα μισά καταγράφονται στην Λομβαρδία.

Με την όλη αυτή κατάσταση οι ειδικοί τονίζουν και πάλι ότι επιβάλλεται προσοχή και επιβεβαιώνουν την ανάγκη τήρησης όλων των μέτρων ασφαλείας, ενόψει της ελεύθερης κυκλοφορίας των πολιτών, από αύριο, σε ολόκληρη την ιταλική επικράτεια.

Ματαρέλα: «Η κρίση δεν έχει τελειώσει»

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, στο μήνυμά του για την σημερινή γιορτή της αβασίλευτης Δημοκρατίας, αναφερόμενος στις συνέπειες της επιδημίας του κορωνοϊού, τόνισε ότι «η κρίση δεν έχει τελειώσει».

«Η χώρα αντιμετώπισε πρωτοφανείς δυσκολίες, οι οποίες εξακολουθούν να απαιτούν από εμάς ενότητα, συνοχή και αίσθημα ευθύνης», πρόσθεσε ο Ιταλός πρόεδρος. Ο Ματαρέλα υπογράμμισε επίσης ότι «η Ιταλία θα πρέπει να συνυπάρξει για μεγάλο διάστημα με τις συνέπειες της κρίσης αυτής» και έκανε ειδική αναφορά «σε νέες μορφές φτώχειας και περιθωριοποίησης, αν όχι μισητής εκμετάλλευσης».

Ο Ιταλός πρόεδρος κάλεσε τους νομάρχες να συνεργαστούν με όλους τους υπόλοιπους εκπροσώπους των θεσμών του ιταλικού κράτους, ώστε να προετοιμάσουν αποτελεσματικές παρεμβάσεις, ιδίως σε ό,τι αφορά «τον κίνδυνο παρείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος», στον οποίο, λόγω της νέας αυτής οικονομικής κρίσης, εκτίθενται πολλοί επιχειρηματίες. Την ώρα αυτή, ο Ματαρέλα πραγματοποιεί επίσκεψη στην κωμόπολη Κοντόνιο της Λομβαρδίας, η οποία ήταν μια από τις κύριες εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού στην Ιταλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM