«Μερακλής και πάντα χαμογελαστός»: Έλληνας ιδιοκτήτης ψησταριάς μιλά για τον Τζορτζ Φλόιντ

«Μερακλής και πάντα χαμογελαστός»: Έλληνας ιδιοκτήτης ψησταριάς μιλά για τον Τζορτζ Φλόιντ Facebook Twitter
O Βαγγέλης Χατζησταμούλος, ομογενής ιδιοκτήτης ψησταριάς στη Μινεάπολη.
0

Για την στενή σχέση του με τον Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε κατά την βίαιη σύλληψή του από αστυνομικό, μίλησε ο Βαγγέλης Χατζησταμούλος, ομογενής ιδιοκτήτης ψησταριάς στη Μινεάπολη.

Ο ιδιοκτήτης του Best Steak House, που βανδαλίστηκε στις βίαιες διαδηλώσεις με αφορμή την δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τον «φίλο» του Τζορτζ Φλόιντ, που ήταν τακτικός πελάτης, τον οποίο περιέγραψε ως έναν «μερακλή, φιλήσυχο άνθρωπο, πάντα ευγενικό και χαμογελαστό που δεν δημιουργούσε ποτέ προβλήματα». 

«Όταν έσπασαν το μαγαζί το έβλεπα από τις κάμερες που είχα στο σπίτι μου. Ήταν ένας μαύρος, που την περασμένη Παρασκευή κρατώντας ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ έσπασε την τζαμαρία. Ευτυχώς δεν μπήκε μέσα. Ήμασταν τυχεροί. Τα άλλα μαγαζιά στη γειτονιά υπέστησαν χειρότερες ζημιές, τα έκαψαν σχεδόν όλα. Δεν μου άρεσε, γιατί έχω δουλέψει πάρα πολύ γι' αυτό το μαγαζί. Δεν ήταν σωστό», λέει ο 60χρονος ομογενής, με καταγωγή από τη Σάμο, που μετανάστευσε στις ΗΠΑ πριν από 50 χρόνια. 

«Μερακλής και πάντα χαμογελαστός»: Έλληνας ιδιοκτήτης ψησταριάς μιλά για τον Τζορτζ Φλόιντ Facebook Twitter
Η βίαιη σύλληψη του Τζορτζ Φλόιντ έγινε σε μικρή απόσταση από το μαγαζί του, που λειτουργεί επί της University Avenue από το 1985.

Η βίαιη σύλληψη του Τζορτζ Φλόιντ έγινε σε μικρή απόσταση από το μαγαζί του, που λειτουργεί επί της University Avenue από το 1985. Σε ερώτηση αν θα ήθελε η Αστυνομία να πυροβολεί αυτούς που προβαίνουν σε βανδαλισμούς και λεηλασίες, απαντά: «E, όχι και να πυροβολούνται .Μια φυλακή θα τους έκανε καλό, όμως. Η ζημιά στο μαγαζί είναι 7-8 χιλιάδες δολάρια. Η ζωή είναι πιο ακριβή από 7-8 χιλιάδες δολάρια.[...] Δεν κρατώ κακία. Μια φορά έγινε μέσα σε 35 χρόνια. Εμείς πάμε μπροστά, όχι πίσω. Εμένα οι ντόπιοι με αγαπούν και με σέβονται. Κανείς δεν θα με πείραζε».

Για τον Τζορτζ Φλόιντ, αποκαλύπτει πως είχαν προσωπική σχέση, καθώς τον γνώριζε εδώ και 5-6 χρόνια. «Πολύ καλός πελάτης και φίλος μου. Ήταν τακτικός πελάτης του μαγαζιού. Ερχόταν πολλά χρόνια, δύο-τρεις φορές την εβδομάδα. Έπαιρνε το φαγητό του πριν πάει στη δουλειά. Ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, ευγενικός και χαμογελαστός. Ήσυχο παιδί, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Κάναμε αστεία μεταξύ μας και του έλεγα ότι θα πηγαίναμε κάποια στιγμή στην Ελλάδα να βρούμε γυναίκες (γέλια). Ήξερα και την αρραβωνιαστικιά του, μια ωραία λευκή γυναίκα», λέει ο κ. Χατζησταμούλος. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM