Κορωνοϊός: Τσαγκάρης φτιάχνει παπούτσια Νο 75 - Για να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας

Κορωνοϊός: Τσαγκάρης φτιάχνει παπούτσια Νο 75 - Για να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας Facebook Twitter
Grigore Lup/Facebook
0

Λίγο μετά από ένα lockdown διάρκειας δύο μηνών για να αναχαιτισθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, που έχει αρχίσει να χαλαρώνει στη Ρουμανία από τα μέσα Μαΐου, ένας τσαγκάρης, ο Γκριγκόρε Λουπ, παρατήρησε ότι οι άνθρωποι δεν σέβονταν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης.

Έτσι, ο Λουπ σκέφτηκε να κατασκευάσει δερμάτινα παπούτσια με μακριά μύτη για να βοηθήσει τους ανθρώπους να τηρούν τις αποστάσεις. Και τα παπούτσια αυτά βγαίνουν σε ένα ξεχωριστό μέγεθος, νούμερο 75.

«Μπορείτε να το δείτε στον δρόμο καθημερινά, οι άνθρωποι δεν σέβονται τους κανόνες κοινωνικής απόστασης. Πήγα στην αγορά για να αγοράσω φυτά για τον κήπο μου. Αν και δεν υπήρχαν πολλοί άνθρωποι εκεί, ο κόσμος συνέχιζε να συνωστίζεται όλο και περισσότερο», δήλωσε ο Λούπ, από την πόλη Κλουζ της Τρανσυλβανίας, που κατασκευάζει δερμάτινα παπούτσια επί 39 χρόνια.

«Αν δύο άνθρωποι που φορούν αυτά τα παπούτσια έλθουν πρόσωπο με πρόσωπο, θα απέχουν τουλάχιστον ενάμισι μέτρο ο ένας από τον άλλον», τόνισε ο ίδιος για την επινόησή του. Ενώ πωλεί επίσης έτοιμα παπούτσια, το κατάστημα του Λουπ, που το άνοιξε το 2001, κυρίως στηρίζεται οικονομικά από παραγγελίες από θέατρα και όπερες σε όλη τη χώρα, καθώς και από παραδοσιακά σύνολα λαϊκών χορών.

Μπορεί η επιχειρηματική του δραστηριότητα τώρα να βρίσκεται σε πραγματικό τέλμα, καθώς όλες οι ζωντανές πολιτιστικές εκδηλώσεις είτε ακυρώθηκαν, είτε αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως ο ίδιος ο Λουπ είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι οι πωλήσεις θα ανακάμψουν με την πάροδο του χρόνου.

Κορωνοϊός: Τσαγκάρης φτιάχνει παπούτσια Νο 75 - Για να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας Facebook Twitter
Grigore Lup/Facebook

Ο Λουπ, ο οποίος δηλώνει πως έχει προσαρμόσει το καλούπι για τα μακριά τούτα παπούτσια σε ένα μοντέλο που είχε κληθεί να κατασκευάσει για ηθοποιούς, τόνισε μέχρι τώρα του έχουν δώσει πέντε παραγγελίες για τέτοια παπούτσια κοινωνικής απόστασης.

Χρειάζεται εργασία δύο ημερών για να φτιάξει ένα τέτοιο ζευγάρι, το οποίο απαιτεί σχεδόν ένα τετραγωνικό μέτρο δέρματος. Η δε τιμή του είναι 500 λέι (115 δολάρια) το ζευγάρι.

Σήμερα 55 ετών, ο Λουπ ξεκίνησε να κατασκευάζει παπούτσια όταν ήταν 16 ετών, μαθαίνοντας από έναν τσαγκάρη, ο οποίος στα 93 του σήμερα εξακολουθεί να κατασκευάζει παραδοσιακά υποδήματα της ουγγρικής μειονότητας στη Ρουμανία.

Η Ρουμανία, κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει καταγράψει 18.791 κρούσματα κορωναϊού και 1.240 θανάτους, ενώ άρχισε σταδιακά να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα στις 15 Μαΐου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM