Ινδία: ΜαΪμούδες «έκλεψαν δείγματα αίματος» ασθενών με κορωνοϊό - Τι φοβούνται οι αρχές

Ινδία: ΜαΪμούδες «έκλεψαν δείγματα αίματος» ασθενών με κορωνοϊό - Τι φοβούνται οι αρχές Facebook Twitter
0

Μια αγέλη μαϊμούδων στην Ινδία επιτέθηκε σε υπεύθυνο ιατρικού εργαστηρίου και άρπαξε δείγματα αίματος ασθενών που είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Το επεισόδιο σημειώθηκε αυτήν την εβδομάδα, όταν ένας τεχνικός εργαστηρίου περπατούσε στην πανεπιστημιούπολη κρατικής ιατρικής σχολής στο Μεερούτ, 460 χλμ βορείως της πόλης Λούκνοου, πρωτεύουσας του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές.

"Οι μαϊμούδες άρπαξαν και κατόπιν διέφυγαν με τα δείγματα αίματος τεσσάρων ασθενών της COVID-19 που υποβάλλονται σε θεραπεία ... είχε χρειασθεί να πάρουμε ξανά δείγματα αίματός τους", δήλωσε ο Δρ. Σ.Κ. Γκαργκ, ανώτερο στέλεχος της σχολής.

Σύμφωνα με τις αρχές, δεν έχει αποσαφηνισθεί εάν τα ζώα έχουν χύσει τα δείγματα αίματος, αλλά οι άνθρωποι ζουν κοντά στην καταπράσινη πανεπιστημιούπολη φοβούνται για πιθανή, περαιτέρω, εξάπλωση του ιού σε περίπτωση που οι μαϊμούδες έχουν μεταφέρει τα δείγματα σε κατοικημένες περιοχές.

Ο Γκαργκ είπε ότι δεν έχει διαπιστωθεί εάν τα πρωτεύοντα μπορούν να προσβληθούν από τον κορωνοϊό όταν έλθουν σε επαφή με μολυσμένο αίμα.

Σε γενικές γραμμές, θεωρείται πως ο ιός μεταπήδησε στον άνθρωπο από ζώα σε μια υπαίθρια αγορά αγρίων θηραμάτων στην κινεζική πόλη Οουχάν στα τέλη του περασμένου έτους.

Η Ινδία μετρά 165.799 κρούσματα κορονοϊού και 4.706 θανάτους.

Οι μαϊμούδες ζουν όλο και πιο κοντά σε ανθρώπινους οικισμούς στην Ινδία και προκαλούν μεγάλες αναταραχές, καθώς επιτίθενται ακόμη και σε ανθρώπους. Οι περιβαλλοντολόγοι λένε ότι η καταστροφή του φυσικού οικοτόπου τους είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο τα ζώα μετακινούνται προς τις αστικές περιοχές αναζητώντας τροφή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM
Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social media

Διεθνή / Βραζιλία: Με ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού ο Μπολσονάρου - Του απαγορεύτηκε η χρήση των social

Στον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας επιβλήθηκε και απαγόρευση επικοινωνίας με άλλα πρόσωπα που βρίσκονται υπό έρευνα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, ο οποίος ζει πλέον στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM