Επιζών της αεροπορικής τραγωδίας στο Πακιστάν - «Έβλεπα μόνο φωτιά, άκουγα ουρλιαχτά»

Επιζών της αεροπορικής τραγωδίας στο Πακιστάν - «Έβλεπα μόνο φωτιά, άκουγα ουρλιαχτά» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Τη δραματική του φυγή από το φλεγόμενο αεροσκάφος μετά τη συντριβή του σε κατοικημένη περιοχή του Καράτσι περιέγραψε ένας από τους δύο επιζώντες τού δυστυχήματος.

«Ό,τι μπορούσα να δω γύρω μου ήταν καπνός και φωτιά. Άκουγα μόνο ουρλιαχτά από κάθε κατεύθυνση. Παιδιών και ενηλίκων. Έβλεπα φωτιά. Δεν μπορούσα να δω τους ανθρώπους, μόνο άκουγα τις κραυγές τους» περιέγραψε ο μηχανικός Μουχάμαντ Ζουμπαΐρ στο Geo News.

«Έλυσα τη ζώνη μου και είδα ένα φως. Πήγα προς αυτό. Χρειάστηκε να πηδήξω από περίπου 3 μέτρα για να σωθώ» λέει ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως μετά από αυτό, ένα ασθενοφόρο τον μετέφερε σε νοσοκομείο.

Το Airbus των Πακιστανικών Αερογραμμών μετέφερε 99 επιβάτες. Είχε απογειωθεί από τη Λαχώρη και συνετρίβη σε πυκνοκατοικημένη περιοχή του Καράτσι, μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες προσγείωσης.

 

Μέχρι στιγμής, οι αρχές έχουν ανακοινώσει το θάνατο 97 ανθρώπων, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν αν πρόκειται για επιβάτες ή κατοίκους της συνοικίας όπου συνετρίβη το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής κυβέρνησης, ο δεύτερος επιζών είναι ο Ζαφάρ Μασούντ, πρόεδρος της τράπεζας της Πουτζάμπ. Ο ίδιος υπέστη κατάγματα, όμως είχε τις αισθήσεις του. «Σας ευχαριστώ πολύ, ο Θεός υπήρξε ελεήμων» φέρεται να είπε, σύμφωνα με το Reuters, ο επιζών.

Το αεροπορικό δυστύχημα συνέβη τις παραμονέ του μουσουλμανικού φεστιβάλ, οπότε και πολλοί Πακιστανοί ταξιδεύουν για να επισκεφτούν συγγενείς τους.

«Το αεροσκάφος πρώτα χτύπησε ένα πύργο κινητής τηλεφωνίας και έπειτα συνετρίβη πάνω στα σπίτια» ανέφερε ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Αργά χθες το βράδυ εντοπίστηκαν ο καταγραφέας δεδομένων της πτήσης και ο καταγραφέας συνομιλιών στον θάλαμο διακυβέρνησης που παραδόθηκαν στην επιτροπή έρευνας και αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM