Η Manchester United αναφέρει ότι η πανδημία του κορωνοϊού της κόστισε σε πρώτη φάση 28 εκατομμύρια λίρες - και αναμένει η τελική ζημία να είναι πολύ μεγαλύτερη.

 

Οι ιθύνοντες αποκάλυψαν τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου έως τις 31 Μαρτίου και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Ο ανώτερος οικονομικός διευθυντής, Cliff Baty δήλωσε ότι πρόκειται να επιστρέψει 20 εκατομμύρια λίρες από τηλεοπτικά δικαιώματα, αν και η σεζόν της Premier League έχει ολοκληρωθεί. Η United έχασε επιπλέον 8 εκατομμύρια τις τελευταίες τρεις εβδομάδες του Μαρτίου, όταν αναβλήθηκαν τρεις αγώνες.

 

Συνολικά αναβλήθηκαν 11 αγώνες της ομάδας λόγω της πανδημίας. Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη μετά την κυκλοφορία των τελευταίων οικονομικών αποτελεσμάτων, ο οικονομικός διευθυντής εξήγησε ότι οι τηλεοπτικοί φορείς της Πρέμιερ Λιγκ θα λάβουν πίσω 20 εκατομμύρια λόγω αλλαγών στις ημερομηνίες και τις ώρες έναρξης που προκύπτουν από την πανδημία.

 

Με τα παιχνίδια που έχουν διακοπεί - συμπεριλαμβανομένων των αγώνων στο Europa League και το FA Cup - ο Baty είπε ότι τα έσοδα από τις χορηγίες "συρρικνώθηκαν" και ότι οι λιανικές πωλήσεις είχαν "επηρεαστεί" με το κατάστημα της ομάδας στο Old Trafford να είναι ακόμα κλειστό.

 

Η αναβολή του παιχνιδιού στην Tottenham «κόστισε εκατομμύρια». Η United αρνήθηκε να αναφερθεί στο τελικό κόστος της πανδημίας, αλλά ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος, Ed Woodward, είπε ότι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει το τρέχον τρίμηνο, δηλαδή έως τις 30 Ιουνίου.

 

Τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου αντικατοπτρίζουν έναν μερικό αντίκτυπο που είχε η πανδημία, δήλωσε ο Woodward.

Τα έσοδα για το εν λόγω τρίμηνο μειώθηκαν κατά 18,7% σε 123,7 εκατομμύρια λίρες. Το χρέος του συλλόγου αυξήθηκε κατά 124,4 εκατομμύρια λίρες σε 429,1 εκατομμύρια.

 

«Ωστόσο, ο σύλλογος μας είναι χτισμένος σε μια σταθερή βάση. Παραμένουμε σταθερά αισιόδοξοι για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές, παρότι πρόκειται αναμφίβολα για μια από τις πιο δύσκολες περιόδους στην ιστορία των 142 ετών».

 

Με πληροφορίες από BBC