Ο Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε τη χώρα να κάνει τα πρώτα δοκιμαστικά της βήματα στην πρώτη φάση άρση μέτρων αυτήν την εβδομάδα, αλλά, αμέσως μετά το διάγγελμά του, πολλοί έσπευσαν να το χαρακτηρίσουν διχαστικό και αόριστο.

 

Σύμφωνα με το BBC, o Μπόρις Τζόνσον θα αποκαλύψει σήμερα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα σχέδιά του. Ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών και κοινού τη Δευτέρα, ενώ θα δοθεί στη δημοσιότητα η επίσημη λίστα οδηγιών 50 σελίδων στο Κοινοβούλιο. Ωστόσο οι πρώτες αντιδράσεις ήρθαν από την «καρδιά» της χώρας, το Λονδίνο.

 

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν προέτρεψε τους κατοίκους να εξακολουθήσουν να εργάζονται από το σπίτι, να χρησιμοποιούν όσο το δυνατό λιγότερο τα μέσα μεταφοράς και να τηρούν το μέτρο κοινωνικής απόστασης,  σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος.

 

«Θέλω να είμαι όσο πιο σαφής γίνεται προς τους κατοίκους του Λονδίνου, τα μέτρα κοινωνικής απόστασης είναι ακόμη σε ισχύ, το lockdown δεν έχει καταργηθεί και πρέπει να συμμετάσχουμε στην προσπάθεια περιορισμού της Covid-19» αναφέρει. Καλεί την κυβέρνηση να συνεχίσει τη συνεργασία με τους εργοδότες και τις εργατικές ενώσεις ως προς τον τρόπο της ασφαλούς επιστροφής των εργαζομένων στις δουλειές τους.

 

Ο διευθυντής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λονδίνου, Ρίτσαρντ Μπερτζ, καλεί τις επιχειρήσεις να μην ανοίξουν τους χώρους εργασίας αύριο, λέγοντας ότι θα ήταν «ανοησία» πριν να δοθούν ακριβείς οδηγίες από την κυβέρνηση. «Ισχυρή και αδιαμφισβήτητη σύστασή μου προς τις επιχειρήσεις του Λονδίνου είναι να μην αλλάξουν σχέδια για αύριο. Δεν τους δόθηκαν επαρκείς πληροφορίες για το πως θα επιστρέψουν οι εργαζόμενοι με ασφάλεια στην δουλειά τους, ούτε για το πως θα μείνουν ασφαλείς ενόσω εργάζονται» ανέφερε.

 

Και η γενική γραμματέας του εργατικού συνδικάτου TUC, Φράνσις ο Γκρέιντι, σε μήνυμα στο twitter χαρακτηρίζει τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού ως «συνταγή χάους», ενώ η οργάνωση κατασκευαστών Βρετανίας, ζητά διευκρινίσεις από την κυβέρνηση για τις οδηγίες της και για το είδος του προστατευτικού εξοπλισμού που απαιτείται για τους εργαζόμενους.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr