Βρετανία: Αντιδράσεις για το «Stay alert» της κυβέρνησης - Το απορρίπτουν Ουαλία, Σκωτία, Β. Ιρλανδία

Βρετανία: Αντιδράσεις για το «Stay alert» της κυβέρνησης - Το απορρίπτουν Ουαλία, Σκωτία, Β. Ιρλανδία Facebook Twitter
0

Αντιδράσεις έχει πυροδοτήσει το νέο σλόγκαν της βρετανικής κυβέρνησης «μείνετε σε εγρήγορση», που ήρθε να αντικαταστήσει το προηγούμενο «μείνετε σπίτι» λόγω της πανδημίας.

«Σημαίνει μείνετε σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο, περιορίστε τις επαφές με άλλους ανθρώπους και κρατήστε την απόσταση των δύο μέτρων όπου είναι δυνατό», έσπευσε να διευκρινίσει εκπρόσωπος της κυβέρνησης, μετά την ανακοίνωση του του νέου μηνύματος, στο πλαίσιο των αλλαγών που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.


Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η εξάπλωση του ιού μπορεί να ελεγχθεί κρατώντας τον ρυθμό ανάπτυξής του χαμηλό και ότι «όλοι έχουν έναν ρόλο να παίξουν στο να διατηρηθεί αυτός ο ρυθμός σε χαμηλό επίπεδο, παραμένοντας σε εγρήγορση και ακολουθώντας τους κανόνες».


Πάντως, αμέσως μετά την ανακοίνωση του νέου σλόγκαν, τα αποκεντρωμένα κράτη της Βρετανίας (Ουαλία, Σκοτία, βόρεια Ιρλανδία) ανακοίνωσαν ότι δεν αποδέχονται το νέο μήνυμα και ότι θα διατηρήσουν το υπάρχον «μείνετε σπίτι».


Στην ενημέρωσή της η πρωθυπουργός της Σκοτίας, Νίκολα Στέρτζον, ανακοίνωσε ότι η μοναδική αλλαγή που θα κάνει από αύριο η Σκοτία είναι να επιτρέψει την άσκηση των πολιτών σε εξωτερικό χώρο περισσότερο από μία φορά τη μέρα, μένοντας ωστόσο κοντά στο σπίτι, χωρίς να επιτρέπονται το μπάρμπεκιου και η ηλιοθεραπεία, ούτε και οι συγκεντρώσεις ατόμων σε μικρές ομάδες. Επανέλαβε ότι το μήνυμα «μείνετε σε εγρήγορση» δεν θα λειτουργήσει στη Σκοτία και ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το Ουέστμινστερ δεν θα πρέπει να παρουσιάζονται ότι αφορούν όλη τη Βρετανία.


Ήδη την Παρασκευή η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε τις δικές της τρεις μικρές αλλαγές, που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα, διατηρώντας το lockdown για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ