Η Δανία ανακοίνωσε πως απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση - Μία σύλληψη

Η Δανία ανακοίνωσε πως απέτρεψε τρομοκρατική επίθεση - Μία σύλληψη Facebook Twitter
Δανία: Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην Κοπεγχάγη για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα
0

Η Δανία ανακοίνωσε πως εμπόδισε τρομοκρατικό χτύπημα το οποίο προετοίμαζαν ακραίοι ισλαμιστές.

«Αποτρέψαμε μια τρομοκρατική επίθεση» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου από το αστυνομικό μέγαρο της Κοπεγχάγης ο αρχηγός της αστυνομίας, επιθεώρησης Γιόργκεν Μπέργκεν Σκόου, σημειώνοντας πως έχει συλληφθεί ένας ύποπτος, ο οποίος σύμφωνα με τις αρχές εικάζεται ότι ενήργησε  μόνος.

«Δεν πρέπει να έχετε καμία αμφιβολία ότι οι προσπάθειες των μυστικών υπηρεσιών οδήγησαν στην πρόληψη μιας τρομοκρατικής επίθεσης. Αυτό έχει σημασία» επισήμανε.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες για το άτομο που συνελήρθη αυτή τη στιγμή ενώ διευκρινίστηκε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία ακόμα έρευνα.

Η σύλληψη έγινε στις 13.51 (τοπική ώρα)

«Δεν μπορούμε να πούμε πολύ περισσότερα γι 'αυτό. Είναι μια συντονισμένη δράση μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών και της αστυνομίας» δήλωσε ο Σκόου.

«Ο άνδρας συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα τρομοκρατίας. Έχει προσπαθήσει να προμηθεύσει πυροβόλα όπλα με πρόθεση να διαπράξει τρομοκρατική ενέργεια. Ωστόσο δεν είναι γνωστό το πού θα συνέβαινε αυτό»

Η αστυνομία και οι μυστικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ότι πραγματοποίησαν σήμερα μια «συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση» στην Κοπεγχάγη, εμποδίζοντας επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα.

Οι Μυστικές Υπηρεσίες και η Αστυνομία της Κοπεγχάγης αναμένεται να προβούν σε Συνέντευξη Τύπου στις 17.30 (ώρα Ελλάδας) μπροστά από το Μέγαρο της Αστυνομίας της δανέζικης πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει το dr.dk, που επικαλείται ανακοίνωση της αστυνομίας, στην πόλη προετοιμαζόταν τρομοκρατική επίθεση με «μαχητικό ισλαμικό κίνητρο».

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό ποια είναι η έκταση της τρομοκρατικής δράσης ενώ δεν παρέχονται ούτε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον λόγο της ύποπτης τρομοκρατικής επίθεσης.

Στη συνέντευξη τύπου θα παρευρεθεί ο αρχηγός της αστυνομίας της Κοπεγχάγης, επιθεωρητής Γιόργκεν Μπέργκεν Σκόου και ο επιθεωρητής Φλέμινγκ Ντρέιερ, επικεφαλής της επιχειρησιακής λειτουργίας των Μυστικών Υπηρεσιών.

Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοιου μεγέθους αντιτρομοκρατική επιχείρηση της αστυνομίας τους τελευταίους μήνες καθώς στις 11 Δεκεμβρίου, 20 άνδρες και γυναίκες συνελήφθησαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, για δύο τρομοκρατικές υποθέσεις.

Η μία υπόθεση αφορούσε την κατασκευή βομβών ενώ η άλλη σε απόκτηση όπλων.

 Με πληροφορίες από το Politiken.dk/dr.dk

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ