Κορωνοϊός: Τα περισσότερα κρούσματα σε μία μέρα κατέγραψε η Σουηδία - Πάνω από 2.100 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Τα περισσότερα κρούσματα σε μία μέρα κατέγραψε η Σουηδία - Πάνω από 2.100 οι νεκροί Facebook Twitter
Αυξάνεται ο αριθμός θανάτων και κρουσμάτων του κορωνοϊού στη Σουηδία - ΕΡΑ
0

Η Σουηδία κατέγραψε αρνητικό ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, με 812 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα που ανεβάζουν το συνολικό αριθμό στις 17.567.

Την Παρασκευή η χώρα επιβεβαίωσε και 131 νέους θανάτους από την Covid-19. Συνολικά, ο αριθμός των νεκρών του κορωνοϊού έχει φτάσει τις 2.152, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Μέχρις στιγμής 1.256 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν σήμερα, η μεγάλη κάμψη της σουηδικής οικονομίας μπορεί να είναι η χειρότερη από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, με το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν να συρρικνώνεται έως και κατά 10%.

Η κυβέρνηση συνασπισμού της χώρας έχει ήδη δεσμευθεί να δαπανήσει 100 δισεκ. κορόνες (9,9 δισεκ. δολάρια) για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του νέου κορονοϊού καθώς εξαπλώνονται στην οικονομία. Επιπλέον, η υπουργός Οικονομίας Μαγκνταλένα Άντερσον έχει προσφέρει δάνεια και εγγυήσεις ύψους έως 550-600 δισεκ. κορόνες.

Στη Σουηδία, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο κατ' οίκον περιορισμός των πολιτών δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Οι μόνοι μείζονες περιορισμοί είναι η απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 50 ατόμων, καθώς και οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας. Κατά τα λοιπά, η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να "αναλάβουν (ο καθένας χωριστά) τις ευθύνες τους" και να ακολουθούν τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών.

Με πληροφορίες από Guardian/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ