Την πυροβόλησαν στο στήθος και το εμφύτευμα σιλικόνης «πιθανόν της έσωσε τη ζωή»

Την πυροβόλησαν στο στήθος και το εμφύτευμα σιλικόνης «πιθανόν της έσωσε τη ζωή» Facebook Twitter
0

Μία γυναίκα που δέχτηκε σφαίρα από κοντινή απόσταση στο στήθος, κατάφερε να σωθεί λόγω των εμφυτευμάτων σιλικόνης, εκτιμούν οι γιατροί.

Σε ένα περιστατικό που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση SAGE την περασμένη εβδομάδα, οι γιατροί περιγράφουν πώς ένα εμφύτευμα στήθους άλλαξε την πορεία της σφαίρας, αφήνοντας άθικτα τα ζωτικά όργανα μιας 30χρονης γυναίκας.

Το συμβάν έλαβε χώρα το 2018 στο Τορόντο του Καναδά. Είναι μια από τις λιγοστές περιπτώσεις κατά τις οποίες μια γυναίκα σώζεται χάρη στα εμφυτεύματα μαστού της και θεωρείται το πρώτο που αφορά εμφυτεύματα από σιλικόνη, όπως αναφέρεται στην μελέτη.

Η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάζεται, μετέβη στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου της περιοχής της, με πόνο στο στήθος και αιμορραγία.

Οι χειρουργοί διαπίστωσαν ότι το τραύμα είχε μόνο μια είσοδο και εντόπισαν την σφαίρα κάτω από τον δεξιό μαστό της. Αφαίρεσαν τα εμφυτεύματά της και, όπως προκύπτει από φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στη μελέτη και από τις αξονικές τομογραφίες στις οποίες υποβλήθηκε η γυναίκα, η σφαίρα πέρασε μέσω του αριστερού εμφυτεύματος και έπληξε το δεξί εμφύτευμα.

Την πυροβόλησαν στο στήθος και το εμφύτευμα σιλικόνης «πιθανόν της έσωσε τη ζωή» Facebook Twitter
Την πυροβόλησαν στο στήθος και το εμφύτευμα σιλικόνης «πιθανόν της έσωσε τη ζωή» Facebook Twitter

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, «το αριστερό εμφύτευμα βρίσκεται πάνω από την καρδιά και την θωρακική κοιλότητα και τον πνεύμονα και έτσι είναι πιθανόν να έσωσε τη ζωή της γυναίκας». Ο χειρουργός Τζιανκάρλο Μακ Έβενιου, ο οποίος υπογράφει την μελέτη, είπε στο CNN ότι η γυναίκα γλίτωσε με ένα κάταγμα στο δεξί πλευρό και κατεστραμμένα εμφυτεύματα σιλικόνης.

Το περιστατικό ερευνάται καθώς ο δράστης παραμένει άγνωστος και το όπλο δεν βρέθηκε ποτέ. 

Με πληροφορίες από CNN/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM