Κορωνοϊός: Η Σουηδία κατέγραψε τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό νεκρών - Αύξηση και στα κρούσματα

Κορωνοϊός: Η Σουηδία κατέγραψε τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό νεκρών - Αύξηση και στα κρούσματα Facebook Twitter
0

Τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό νεκρών από την έναρξη της πανδημίας κορωνοϊού κατέγραψε η Σουηδία, η οποία εμμένει στην πολιτική του ήπιου lockdown.

Συγκεκριμένα, μέσα σε μία μέρα βεβαιώθηκαν 185 νεκροί.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 545 μέσα σε 24 ώρες, επίσης σημαντική άνοδος από τα 392 κρούσματα της προηγούμενης ημέρας.

Συνολικά η χώρα μετρά 15.322 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1.765 νεκρούς - τους περισσότερους από τις χώρες της Σκανδιναβικής χερσονήσου.

Εν τω μεταξύ, ένας από τους κορυφαίους επιδημιολόγους της χώρας, ο Άντερ Βάλενστεν υπεραμύνεται της πολιτικής της κυβέρνησης, σημειώνοντας πως θα είναι αποτελεσματικότερη μακροπρόθεσμα καθώς τα «εθελοντικά μέτρα μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο σε σχέση με το υποχρεωτικό lockdown που δεν μπορεί να κρατήσει για πάντα».

Η Σουηδία έδωσε έμφαση στην ατομική πρωτοβουλία και ευθύνη ως προς τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, αντί να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας και μέτρα στη μετακίνηση των πολιτών.

Επιπλέον, ο Βάλενστεν υποστήριξε πως η πανδημία ίσως έχει φτάσει στην κορύφωσή της, παρά την αύξηση των νεκρών.

Οι ειδικοί θεωρούν πως έως την 1η Μαΐου, περίπου το ένα τρίτο της Στοκχόλμης ίσως έχει ήδη κολλήσει τον ιό, πιθανότατα βάζοντας τέλος στη μετάδοσή του.

Με πληροφορίες από Guardian/Daily Mail

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM