Βρετανία: 761 νεκροί από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες- Πιέσεις στην κυβέρνηση για σχέδιο άρσης των μέτρων

Βρετανία: 761 νεκροί από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες- Πιέσεις στην κυβέρνηση για σχέδιο άρσης των μέτρων Facebook Twitter
ΕPA
0

Τους 12.868 έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Βρετανία, ενώ η αντιπολίτευση πιέζει την κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν, 761 νεκροί καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες. Ο ημερήσιος τραγικός απολογισμός είναι ελαφρώς μειωμένος σε σύγκριση με την προηγούμενη ενημέρωση (778 νεκροί). Επιπλέον στη Βρετανία καταγράφηκαν 4.605 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, τα οποία ανέρχονται σε 98.476 συνολικά.

Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη φάση και την άρση των περιοριστικών μέτρων, όπως έχει κάνει για παράδειγμα η Γαλλία.

«Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να δουν το φως στην άκρη του τούνελ. Για να υπάρξει έξοδος από την καραντίνα τις επόμενες εβδομάδες, πρέπει να αρχίσουν από τώρα οι προετοιμασίες», δήλωσε στο BBC ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ.

«Το θέμα που τίθεται δεν είναι αν τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να παραταθούν, αλλά με ποιον τρόπο και πότε μπορούν να χαλαρώσουν και με ποια κριτήρια θα ληφθεί η απόφαση αυτή», συμπλήρωσε ο Στάρμερ, που σημείωσε ότι «μέχρι σήμερα έχουν γίνει λάθη και τα πράγματα δεν έγιναν τόσο γρήγορα όσο θα μπορούσαν να έχουν γίνει».

Σε ό,τι αφορά την ανησυχία που υπάρχει για τους «σιωπηλούς θανάτους» στους οίκους ευγηρίας, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, δεσμεύθηκε σήμερα ότι θα οργανωθεί η διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ σε όσους φιλοξενούνται και εργάζονται σε οίκους ευγησίας και εμφανίζουν συμπτώματα, ή επιστρέφουν από το νοσοκομείο. Αυτό δεν γινόταν έως σήμερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ