Βρετανία: 761 νεκροί από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες- Πιέσεις στην κυβέρνηση για σχέδιο άρσης των μέτρων

Βρετανία: 761 νεκροί από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες- Πιέσεις στην κυβέρνηση για σχέδιο άρσης των μέτρων Facebook Twitter
ΕPA
0

Τους 12.868 έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Βρετανία, ενώ η αντιπολίτευση πιέζει την κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα σχέδιο για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν, 761 νεκροί καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες. Ο ημερήσιος τραγικός απολογισμός είναι ελαφρώς μειωμένος σε σύγκριση με την προηγούμενη ενημέρωση (778 νεκροί). Επιπλέον στη Βρετανία καταγράφηκαν 4.605 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, τα οποία ανέρχονται σε 98.476 συνολικά.

Την ίδια ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη φάση και την άρση των περιοριστικών μέτρων, όπως έχει κάνει για παράδειγμα η Γαλλία.

«Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να δουν το φως στην άκρη του τούνελ. Για να υπάρξει έξοδος από την καραντίνα τις επόμενες εβδομάδες, πρέπει να αρχίσουν από τώρα οι προετοιμασίες», δήλωσε στο BBC ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ.

«Το θέμα που τίθεται δεν είναι αν τα περιοριστικά μέτρα πρέπει να παραταθούν, αλλά με ποιον τρόπο και πότε μπορούν να χαλαρώσουν και με ποια κριτήρια θα ληφθεί η απόφαση αυτή», συμπλήρωσε ο Στάρμερ, που σημείωσε ότι «μέχρι σήμερα έχουν γίνει λάθη και τα πράγματα δεν έγιναν τόσο γρήγορα όσο θα μπορούσαν να έχουν γίνει».

Σε ό,τι αφορά την ανησυχία που υπάρχει για τους «σιωπηλούς θανάτους» στους οίκους ευγηρίας, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, δεσμεύθηκε σήμερα ότι θα οργανωθεί η διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ σε όσους φιλοξενούνται και εργάζονται σε οίκους ευγησίας και εμφανίζουν συμπτώματα, ή επιστρέφουν από το νοσοκομείο. Αυτό δεν γινόταν έως σήμερα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters, AFP

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM