Διάγγελμα Μακρόν: Lockdown ως τις 11 Μαΐου στη Γαλλία - Τι θα γίνει στην επόμενη φάση

Διάγγελμα Μακρόν: Lockdown ως τις 11 Μαΐου στη Γαλλία - Τι θα γίνει στην επόμενη φάση Facebook Twitter
EPA
0

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι το lockdown στη Γαλλία παρατείνεται έως τις 11 Μαΐου και έδωσε κάποια πρώτα στοιχεία για την άρση των μέτρων, στο νέο διάγγελμά του για τον κορωνοϊό.

Τις τελευταίες 24 ώρες άλλοι 574 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή από τον κορωνοϊό στη Γαλλία. Πλέον ο τραγικός απολογισμός στη χώρα είναι 14.967 νεκροί, ενώ από τους 574 θανάτους που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, οι 239 είναι σε γηροκομεία και άλλα κοινωνικά ιδρύματα. Παράλληλα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα μειώθηκε ελαφρά- κατά 24 ασθενείς- ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, που πλέον είναι 6.821.

Η επόμενη φάση

Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα αρχίσουν να ανοίγουν σταδιακά στις 11 Μαΐου, δήλωσε ο Μακρόν, σημειώνοντας ότι αυτή η ημερομηνία θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας φάσης. Τόνισε όμως ότι το lockdown θα παραταθεί έως τότε. Τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν, υπογράμμισε.

Παρότι τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν από τις 11 Μαΐου, τα μαθήματα στα πανεπιστήμια δεν θα ξεκινήσουν πριν από το καλοκαίρι, διευκρίνισε ο Γάλλος πρόεδρος. Τα μπαρ και τα εστιατόρια επίσης θα παραμείνουν κλειστά, ενώ κανένα φεστιβάλ δεν θα γίνει πριν από τα μέσα Ιουλίου, δήλωσε ο Μακρόν.

«Η Γαλλία περνά δύσκολες ώρες», είπε ο Μακρόν και παραδέχθηκε ότι η χώρα δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει την πρόκληση του κορωνοϊού. «Η επιδημία αρχίζει να επιβραδύνει. Τα αποτελέσματα είναι εδώ. Χάρη στις προσπάθειές σας, κάθε ημέρα κάνουμε πρόοδο», είπε ο Μακρόν απευθυνόμενος στους Γάλλους πολίτες.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ακόμη ότι έως τις 11 Μαΐου θα έχει εξεταστεί κάθε πολίτης που έχει αποτελέσματα, όπως και ότι μέχρι τότε θα έχουν χορηγηθεί μάσκες στους πολίτες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM
«Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Διεθνή / «Φοβάμαι να πάω στο σινεμά»: Ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλί στο «Lightyear» τρομοκράτησε τον Snoop Dogg

Ο Αμερικανός ράπερ είπε ότι ένιωσε «φοβισμένος» όταν πήγε τον εγγονό του στον κινηματογράφο και χρειάστηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ομόφυλο ζευγάρι που εμφανίζεται στην ταινία
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Διεθνή / Γάζα: Πέντε δημοσιογράφοι ανάμεσα στους νεκρούς αεροπορικών πληγμάτων του Ισραήλ εναντίον νοσοκομείου

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αναγνώρισαν ότι διεξήγαγαν πλήγμα «στην περιοχή του νοσοκομείου» Νάσερ και πρόσθεσαν ότι «στόχος δεν ήταν οι δημοσιογράφοι»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να χρησιμοποιήσει πλουτόνιο του Ψυχρού Πολέμου σε πυρηνικούς αντιδραστήρες

Η κυβέρνηση Τραμπ σκοπεύει να διαθέσει 20 τόνους πλουτονίου από αποσυναρμολογημένες πυρηνικές κεφαλές σε εταιρείες ενέργειας των ΗΠΑ για χρήση σε αντιδραστήρες, με κόστος μεταφοράς και επεξεργασίας να βαραίνει τη βιομηχανία
LIFO NEWSROOM