Διάγγελμα Μακρόν: Lockdown ως τις 11 Μαΐου στη Γαλλία - Τι θα γίνει στην επόμενη φάση

Διάγγελμα Μακρόν: Lockdown ως τις 11 Μαΐου στη Γαλλία - Τι θα γίνει στην επόμενη φάση Facebook Twitter
EPA
0

Ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε ότι το lockdown στη Γαλλία παρατείνεται έως τις 11 Μαΐου και έδωσε κάποια πρώτα στοιχεία για την άρση των μέτρων, στο νέο διάγγελμά του για τον κορωνοϊό.

Τις τελευταίες 24 ώρες άλλοι 574 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή από τον κορωνοϊό στη Γαλλία. Πλέον ο τραγικός απολογισμός στη χώρα είναι 14.967 νεκροί, ενώ από τους 574 θανάτους που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, οι 239 είναι σε γηροκομεία και άλλα κοινωνικά ιδρύματα. Παράλληλα, για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα μειώθηκε ελαφρά- κατά 24 ασθενείς- ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, που πλέον είναι 6.821.

Η επόμενη φάση

Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί θα αρχίσουν να ανοίγουν σταδιακά στις 11 Μαΐου, δήλωσε ο Μακρόν, σημειώνοντας ότι αυτή η ημερομηνία θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας νέας φάσης. Τόνισε όμως ότι το lockdown θα παραταθεί έως τότε. Τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν, υπογράμμισε.

Παρότι τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν από τις 11 Μαΐου, τα μαθήματα στα πανεπιστήμια δεν θα ξεκινήσουν πριν από το καλοκαίρι, διευκρίνισε ο Γάλλος πρόεδρος. Τα μπαρ και τα εστιατόρια επίσης θα παραμείνουν κλειστά, ενώ κανένα φεστιβάλ δεν θα γίνει πριν από τα μέσα Ιουλίου, δήλωσε ο Μακρόν.

«Η Γαλλία περνά δύσκολες ώρες», είπε ο Μακρόν και παραδέχθηκε ότι η χώρα δεν ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει την πρόκληση του κορωνοϊού. «Η επιδημία αρχίζει να επιβραδύνει. Τα αποτελέσματα είναι εδώ. Χάρη στις προσπάθειές σας, κάθε ημέρα κάνουμε πρόοδο», είπε ο Μακρόν απευθυνόμενος στους Γάλλους πολίτες.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ακόμη ότι έως τις 11 Μαΐου θα έχει εξεταστεί κάθε πολίτης που έχει αποτελέσματα, όπως και ότι μέχρι τότε θα έχουν χορηγηθεί μάσκες στους πολίτες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ