ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κορωνοϊός: Διάγγελμα Μακρόν σήμερα για το lockdown στη Γαλλία - Στην Ισπανία ανοίγουν κάποια εργοστάσια

Κορωνοϊός: Διάγγελμα Μακρόν σήμερα για το lockdown στη Γαλλία - Στην Ισπανία ανοίγουν κάποια εργοστάσια Facebook Twitter
0

Ο αριθμός των θανάτων από την πανδημία του κορωνοϊού επιβραδύνθηκε σε μερικές από τις χώρες, ενώ η Ισπανία είναι έτοιμη τη Δευτέρα να ανοίξει εκ νέου τμήματα της οικονομίας της, καθώς οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν μια πρωτοφανή ύφεση, σύμφωνα με το AFP.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 αυξήθηκαν στην Ισπανία σε 166.019 από 161.852 την προηγούμενη ημέρα. Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους 16.972 από 16.353, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο αριθμός των θανάτων που καταγράφονται ημερησίως στην Ισπανία ήταν γενικά μειωμένος τις τελευταίες ημέρες, αλλά η μικρή αύξηση που αναφέρθηκε , ήταν η αιτία που ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ προειδοποίησε ότι η χώρα ήταν «μακριά από τη νίκη».

«Όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε στους δρόμους ... αλλά θέλουμε περισσότερο να κερδίσουμε τον πόλεμο και να αποφύγουμε μια υποτροπή», είπε, καθώς ορισμένες εταιρείες σήμερα ξεκινούν πάλι τις δραστηριότητές τους μετά από δύο εβδομάδες διακοπής.

Εν τω μεταξύ, στη Γαλλία, ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται τη Δευτέρα να προειδοποιήσει τη χώρα ότι το lockdown για την καταπολέμηση του κορωνoϊού πρέπει να συνεχιστεί για αρκετές ακόμη εβδομάδες τουλάχιστον.

To απόγευμα αναμένεται διάγγελμα του Μακρόν, μετά τις πρώτες ενδείξεις πως τα μέτρα στη Γαλλία άρχισαν να έχουν αποτελέσματα. Η Γαλλία ανέφερε την Κυριακή μικρότερο αριθμό θανάτων, με 315 θανάτους την τελευταία ημέρα, σε σύγκριση με 345 την προηγούμενη ημέρα.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων από την πανδημία ανέρχεται σήμερα σε 14.393, δήλωσε το υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η κατάσταση παραμένει σοβαρή - ειδικά στην περιοχή του Ile-de-France γύρω από το Παρίσι - χωρίς να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής στην κανονικότητα σύντομα.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ