Ο Πάπας Φραγκίσκος εξήρε τους «άγιους της διπλανής πόρτας» - γιατρούς, ιερείς και νοσηλευτές

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξήρε τους «άγιους της διπλανής πόρτας» - γιατρούς, ιερείς και νοσηλευτές Facebook Twitter
0

Ο πάπας Φραγκίσκος τέλεσε τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης των Καθολικών και εξήρε τους «άγιους της διπλανής πόρτας» που βοηθούν τα θύματα του κορωνοϊού.

Πλέκοντας το εγκώμιο γιατρών, νοσηλευτών και ιερέων που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για να βοηθήσουν τα θύματα της πανδημίας και αποκαλώντας τους «άγιους της διπλανής πόρτας», ο πάπας Φραγκίσκος τέλεσε τη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης των Καθολικών στην άδεια Βασιλική του Αγίου Πέτρου. 

Στη λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, η Βασιλική του Αγίου Πέτρου κατακλύζεται συνήθως από 10.000 ανθρώπους, καρδινάλιους, επισκόπους και απλούς πιστούς.

Σήμερα και λόγω των περιορισμών για τον κορωνοϊό, παρίσταντο μονάχα περίπου 20 άνθρωποι, ιερείς, μοναχές και μια χορωδία με μικρότερο αριθμό μουσικών- όλοι τους τήρησαν τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξήρε τους «άγιους της διπλανής πόρτας» - γιατρούς, ιερείς και νοσηλευτές Facebook Twitter

Η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση και το διαδίκτυο.

«Αυτές τις ημέρες περισσότεροι από 60 ιερείς πέθαναν εδώ στην Ιταλία, ενώ φρόντιζαν ασθενείς, στα νοσοκομεία. Μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές είναι οι άγιοι της διπλανής πόρτας» ανέφερε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ