Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε παραγγείλει 29 εκατομμύρια δόσεις υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ελονοσίας, για το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη η δοκιμή για χρήση του στην αντιμετώπιση του κορωναϊού.

 

Προσωπικά προστατευτικά εργαλεία και ιατρικός εξοπλισμός μεταφέρονται επίσης στις πληγείσες πολιτείες των ΗΠΑ. Στο φορτίο περιλαμβάνονται εκατομμύρια μάσκες και γάντια και αποστειρωμένες ρόμπες.

 

Τα αισιόδοξα σχόλια του Τραμπ σχετικά με τα οφέλη της υδροξυχλωροκίνη για τη θεραπεία του COVID-19, αντανακλούν την τάση του να δημιουργήσει θετικό κλίμα για ένα ζήτημα, ενώ ακόμη συγκεντρώνονταν δεδομένα για το φάρμακο, γράφει το Reuters.

 

«Μπορεί να το πάρω», είπε ο πρόεδρος. «Θα πρέπει να ρωτήσω τους γιατρούς μου για αυτό, αλλά μπορεί να το πάρω». 

 

Χθες, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αντέκρουσε την κριτική ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν έχει πράξει τα δέοντα για να προμηθεύσει τις Πολιτείες με αναπνευστήρες που πολλοί ασθενείς που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση χρειάζονται για να επιβιώσουν. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου υποστήριξε ότι κυβερνήτες ζητούν περισσότερο εξοπλισμό από όσο θα χρειαστούν.

 

«Φόβοι για ελλείψεις έχουν οδηγήσει σε φουσκωμένα αιτήματα», τόνισε ο Τραμπ αναφορικά με τα αιτήματα που έχει λάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για να διανείμει εξοπλισμούς από το στρατηγικό εθνικό απόθεμα.

 

Ο Λευκός Οίκος έχει προβλέψει πως 100.000 με 240.000 Αμερικανοί θα πεθάνουν εξαιτίας του κορονοϊού ακόμη και αν τηρηθούν τα σημερινά μέτρα κατ'οίκον περιορισμού.