Σε λειτουργία τέθηκε την Παρασκευή στη Μόσχα ένα σύστημα παρακολούθησης όσων έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, μέσω των smartphone.

 

Με το σύστημα «κοινωνική παρακολούθηση», όπως ονομάστηκε, θα διαπιστώνεται αν οι ασθενείς παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους. «Στη Μόσχα, με βάση το διάταγμα του δημάρχου, για πρώτη φορά άρχισαν να χρησιμοποιούνται τεχνολογίες κοινωνικής παρακολούθησης των ασθενών οι οποίοι έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό και έχουν επιλέξει να έχουν νοσηλεία κατ' οίκον», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης πληροφοριακών τεχνολογιών.

 

Η Διεύθυνση παρέδωσε στους ασθενείς smartphone με εγκαταστημένη τη σχετική εφαρμογή. «Τα τεχνολογικά αυτά μέσα δίνουν τη δυνατότητα στις αρχές της πόλης να ελέγχουν αν τηρείται η καραντίνα και να εντοπίζουν άμεσα τις περιπτώσεις παραβίασης της, κάτι που θα συμβάλει στο να αποφύγουμε την περαιτέρω διασπορά του ιού», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Κάτι ανάλογο είχε εγκριθεί και στο Ισραήλ

 

Βάση δεδομένων με τις φωτογραφίες τους

 

Στο μεταξύ, οι φωτογραφίες όσων έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό εισάγονται σε ειδική βάση δεδομένων, δήλωσε ο πρόεδρος της Δούμας της Μόσχας, Αλεξέι Σαπόσνικοφ.

 

Όσοι έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό θα φωτογραφίζονται, μόλις υπογράφουν το σχετικό έγγραφο με το οποίο επιλέγουν την κατ' οίκον νοσηλεία. «Ο ασθενής φωτογραφίζεται και η φωτογραφία του εισάγεται σε ειδική βάση δεδομένων σύμφωνα με τεχνολογίες που έχουν ήδη δοκιμασθεί εδώ και καιρό», διευκρίνισε ο Σαπόσνικοφ.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ TASS

 


 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr