Η ΕΕ «απαντά» στον Τραμπ: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη χλωροκίνη

Η ΕΕ «απαντά» στον Τραμπ: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για τη χλωροκίνη Facebook Twitter
EPA
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαμήνυσε σήμερα ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη πως το φάρμακο, το οποίο διαφήμισε ο Ντόναλντ Τραμπ ως πιθανή «θαυματουργή θεραπεία» για τον κορωνοϊό είναι αποτελεσματικό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι η υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την ελονοσία, μπορεί «να φέρει τα πάνω-κάτω στην ιστορία της ιατρικής» χάρη στην πιθανή επίδρασή του στην Covid-19. «Η αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης στη θεραπεία των ασθενών με Covid-19 δεν έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επικαλούμενος ένα εσωτερικό υπόμνημα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ούτε για τις θετικές επιπτώσεις της χλωροκίνης, ενός άλλου φαρμάκου για την ελονοσία, το οποίο δοκιμάζεται ως πιθανή θεραπεία. Το υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ έχει κατατάξει την υδροξυχλωροκίνη στα πιθανά φάρμακα, αφού ο Τραμπ υπέγραψε μια εκτελεστική διαταγή για να αποτρέψει την απόκρυψή της και την αύξηση της τιμής της.

Η Ουγγαρία, που είναι μέλος της ΕΕ, την περασμένη εβδομάδα απαγόρευσε τις εξαγωγές υδροξυχλωροκίνης για εμπορικούς σκοπούς. «Καθώς η Ουγγαρία είναι μια από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς αυτής της ουσίας, προτεραιότητά μας τώρα είναι η προστασία και ο ιατρικός εφοδιασμός του ουγγρικού λαού» ανέφερε η κυβέρνηση της χώρας αυτής.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM