ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ιταλία: Σούπερ μάρκετ κάνουν έκπτωση 10% σε όσους ψωνίζουν με κρατικά κουπόνια

Ιταλία: Σούπερ μάρκετ κάνουν έκπτωση 10% σε όσους ψωνίζουν με κρατικά κουπόνια Facebook Twitter
EPA
1

Μεγάλα σούπερ μάρκετ στην Ιταλία αποφάσισαν να προσφέρουν έκπτωση 10% στους πιο φτωχούς πελάτες τους, που πλήττονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η έκπτωση θα αφορά όσους ψωνίζουν με τα κουπόνια που διανέμει το κράτος σε όσους είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση. Ανάμεσα στους ομίλους που πήραν αυτή την απόφαση είναι οι Carrefour, Conad, Margherita Distribuzione (που αντιπροσωπεύει τις αλυσίδες Auchan και Simply) και η Coop.

Με την κίνηση αυτή, οι όμιλοι ανταποκρίνονται στην έκκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε το Σάββατο, όταν ανακοίνωσε τη διάθεση κονδυλίου 400 εκατομμυρίων ευρώ για την κυκλοφορία κουπονιών για τρόφιμα, τα οποία θα διανέμονται από τους δήμους.

Ο Κόντε κάλεσε τους μεγάλους διανομείς να κάνουν έκπτωση 5-10% σε όσους ψωνίζουν με κουπόνια. «Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα αλληλεγγύης, κανείς δεν θα είναι μόνος του» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος Conad αναφέρει ότι με την έκπτωση αυτή τα καταστήματά του «επιδιώκουν να κάνουν μια σοβαρή συνεισφορά στην προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι οικονομικοί φορείς στη χώρα, οι οποίοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν τον εφοδιασμό που θα επιτρέψει σε πολλές οικογένειες να αντεπεξέλθουν όσο το δυνατόν καλύτερα προστατευμένες τη δύσκολη αυτή περίοδο».

Το μεγαλύτερο αγροτικό συνδικάτο της Ιταλίας, το Coldiretti, εκτιμά ότι λόγω των συνεπειών από την πανδημία επιπλέον 500.000 άνθρωποι έχουν προστεθεί σε αυτούς με επείγουσες διατροφικές ανάγκες, πέραν των 2,7 εκατ. που είχαν λάβει πέρσι βοήθεια σε τρόφιμα από φιλανθρωπικές οργανώσεις. Ακόμη, εκτιμά πως τα αιτήματα για βοήθεια που δέχτηκε μόνο τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 25-30%.

Την περασμένη Πέμπτη, στη Σικελία, πελάτες επιχείρησαν να φύγουν από ένα σούπερ μάρκετ χωρίς να πληρώσουν τα τρόφιμα που ψώνισαν, εξηγώντας πως δεν έχουν χρήματα. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού στον ιταλικό Νότο ζει από τη «μαύρη» εργασία, με συνέπεια να μην μπορεί να διεκδικήσει τα βοηθήματα για όσους απώλεσαν το εισόδημά τους εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού.

Τρία ξενοδοχεία για καραντίνα

Στο μεταξύ, στη Ρώμη, με απόφαση των Αρχών, τρία ξενοδοχεία θα χρησιμοποιηθούν για την καραντίνα ασθενών με κορωνοϊό. Το μεγαλύτερο, το ξενοδοχείο Marriot, βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το νοσοκομείο Columbus, ένα από τα ειδικευμένα κέντρα για την εισαγωγή κρουσμάτων.

Στα δωμάτια των ξενοδοχείων θα μεταφερθούν θετικοί στον ιό ασθενείς, οι οποίοι δεν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο αριθμός των ξενοδοχειακών αυτών μονάδων αναμένεται σύντομα να αυξηθεί.

Παράλληλα, η περιφέρεια του Λατίου, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Ρώμη, ζήτησε να σταματήσουν όλες οι κρουαζιέρες, διότι αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. «Αν χρειαστεί, θα προσφέρουμε την αναγκαία υγειονομική βοήθεια, αλλά όσοι τουρίστες πραγματοποιούν κρουαζιέρες πρέπει να σταματήσουν να κατεβαίνουν από τα πλοία. Θα μπορούν να κατέβουν μόνο για να επιβιβαστούν άμεσα σε αεροσκάφη. Θεωρούμε ότι στη φάση αυτή κανένα κρουαζιερόπλοιο δεν πρέπει να έρχεται στη χώρα μας» δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος του Λατίου για θέματα υγείας Αλεσάντρο Ντ'Αμάτο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Την περασμένη Πέμπτη στη Σικελία, πελάτες επιχείρησαν να φύγουν από ένα σουπερμάρκετ χωρίς να πληρώσουν τα τρόφιμα που ψώνισαν, εξηγώντας πως δεν έχουν χρήματα Πηγή: www.lifo.grΤο 'Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" του Ντάριο Φο ξαναγίνεται επίκαιρο...