Η Γαλλία έγινε η τέταρτη χώρα που ξεπερνά τα 3.000 θύματα από τον κορωνοϊό καθώς τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 418 θάνατοι, οι περισσότεροι σε μια μέρα από το ξέσπασμα της επιδημίας.

 

Πλέον, οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Γαλλία έφτασαν τους 3.024. Αυτό το τραγικό ορόσημο είχαν ξεπεράσει έως τώρα η Κίνα, η Ιταλία και η Ισπανία. Τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα στη Γαλλία καταγράφουν τους θανάτους σε νοσοκομεία. Όμως, οι αρμόδιες αρχές λένε ότι σύντομα θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν στοιχεία και για θανάτους σε οίκους ευγηρίας, κάτι που είναι πιθανό να προκαλέσει μεγάλη αύξηση του τραγικού υπολογισμού, εκτιμά το Reuters.

 

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού στη Γαλλία, ανήλθαν σε 44.550, καταγράφοντας αύξηση 11% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας υγείας, Ζερόμ Σαλμόν. Από αυτούς τους ανθρώπους, οι 20.946 νοσηλεύονται, οι 5.056 εξ αυτών σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο αριθμός εκείνων που είναι στη ΜΕΘ είναι αυξημένος κατά 424 σε σύγκριση με τον χθεσινό απολογισμό. «Αυτός είναι ο πιο σημαντικός δείκτης για την εξέλιξη της επιδημίας», σημείωσε ο Σαλμόν.

 

Το σύστημα υγείας της Γαλλίας δέχεται ισχυρές πιέσεις από την αύξηση των κρουσμάτων, παρότι έχουν διπλασιαστεί οι κλίνες στις ΜΕΘ από 5.000 σε 10.000. Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι θα τις αυξήσει γρήγορα σε 14.500.

 

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η μεταφορά ασθενών στο εξωτερικό με στρατιωτικά ελικόπτερα και άλλα μέσα. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Υβ Λεντριάν ανέφερε ότι 80 ασθενείς έχουν μεταφερθεί στην Ελβετία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο, ενώ στόχος είναι να μεταφερθούν πάνω από 100.