Κορωνοϊός στη Γαλλία: Η 4η χώρα που ξεπερνά τους 3.000 νεκρούς- 418 θάνατοι σε μια ημέρα

Κορωνοϊός στη Γαλλία: Η 4η χώρα που ξεπερνά τους 3.000 νεκρούς- 418 θάνατοι σε μια ημέρα Facebook Twitter
Πάνω από 3.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Γαλλία (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Γαλλία έγινε η τέταρτη χώρα που ξεπερνά τα 3.000 θύματα από τον κορωνοϊό καθώς τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 418 θάνατοι, οι περισσότεροι σε μια μέρα από το ξέσπασμα της επιδημίας.

Πλέον, οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Γαλλία έφτασαν τους 3.024. Αυτό το τραγικό ορόσημο είχαν ξεπεράσει έως τώρα η Κίνα, η Ιταλία και η Ισπανία. Τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα στη Γαλλία καταγράφουν τους θανάτους σε νοσοκομεία. Όμως, οι αρμόδιες αρχές λένε ότι σύντομα θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν στοιχεία και για θανάτους σε οίκους ευγηρίας, κάτι που είναι πιθανό να προκαλέσει μεγάλη αύξηση του τραγικού υπολογισμού, εκτιμά το Reuters.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού στη Γαλλία, ανήλθαν σε 44.550, καταγράφοντας αύξηση 11% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας υγείας, Ζερόμ Σαλμόν. Από αυτούς τους ανθρώπους, οι 20.946 νοσηλεύονται, οι 5.056 εξ αυτών σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο αριθμός εκείνων που είναι στη ΜΕΘ είναι αυξημένος κατά 424 σε σύγκριση με τον χθεσινό απολογισμό. «Αυτός είναι ο πιο σημαντικός δείκτης για την εξέλιξη της επιδημίας», σημείωσε ο Σαλμόν.

Το σύστημα υγείας της Γαλλίας δέχεται ισχυρές πιέσεις από την αύξηση των κρουσμάτων, παρότι έχουν διπλασιαστεί οι κλίνες στις ΜΕΘ από 5.000 σε 10.000. Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι θα τις αυξήσει γρήγορα σε 14.500.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η μεταφορά ασθενών στο εξωτερικό με στρατιωτικά ελικόπτερα και άλλα μέσα. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Υβ Λεντριάν ανέφερε ότι 80 ασθενείς έχουν μεταφερθεί στην Ελβετία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο, ενώ στόχος είναι να μεταφερθούν πάνω από 100.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM