Κορωνοϊός στη Γαλλία: Η 4η χώρα που ξεπερνά τους 3.000 νεκρούς- 418 θάνατοι σε μια ημέρα

Κορωνοϊός στη Γαλλία: Η 4η χώρα που ξεπερνά τους 3.000 νεκρούς- 418 θάνατοι σε μια ημέρα Facebook Twitter
Πάνω από 3.000 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Γαλλία (Πηγή φωτό EPA)
0

Η Γαλλία έγινε η τέταρτη χώρα που ξεπερνά τα 3.000 θύματα από τον κορωνοϊό καθώς τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 418 θάνατοι, οι περισσότεροι σε μια μέρα από το ξέσπασμα της επιδημίας.

Πλέον, οι νεκροί από τον κορωνοϊό στη Γαλλία έφτασαν τους 3.024. Αυτό το τραγικό ορόσημο είχαν ξεπεράσει έως τώρα η Κίνα, η Ιταλία και η Ισπανία. Τα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα στη Γαλλία καταγράφουν τους θανάτους σε νοσοκομεία. Όμως, οι αρμόδιες αρχές λένε ότι σύντομα θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν στοιχεία και για θανάτους σε οίκους ευγηρίας, κάτι που είναι πιθανό να προκαλέσει μεγάλη αύξηση του τραγικού υπολογισμού, εκτιμά το Reuters.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού στη Γαλλία, ανήλθαν σε 44.550, καταγράφοντας αύξηση 11% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας υγείας, Ζερόμ Σαλμόν. Από αυτούς τους ανθρώπους, οι 20.946 νοσηλεύονται, οι 5.056 εξ αυτών σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ο αριθμός εκείνων που είναι στη ΜΕΘ είναι αυξημένος κατά 424 σε σύγκριση με τον χθεσινό απολογισμό. «Αυτός είναι ο πιο σημαντικός δείκτης για την εξέλιξη της επιδημίας», σημείωσε ο Σαλμόν.

Το σύστημα υγείας της Γαλλίας δέχεται ισχυρές πιέσεις από την αύξηση των κρουσμάτων, παρότι έχουν διπλασιαστεί οι κλίνες στις ΜΕΘ από 5.000 σε 10.000. Η κυβέρνηση δεσμεύθηκε ότι θα τις αυξήσει γρήγορα σε 14.500.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η μεταφορά ασθενών στο εξωτερικό με στρατιωτικά ελικόπτερα και άλλα μέσα. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ζαν Υβ Λεντριάν ανέφερε ότι 80 ασθενείς έχουν μεταφερθεί στην Ελβετία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο, ενώ στόχος είναι να μεταφερθούν πάνω από 100.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM