Κορωνοϊός: Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα και αυστηρά μέτρα στην Κύπρο - 7 θάνατοι και 230 κρούσματα συνολικά

Κορωνοϊός: Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα και αυστηρά μέτρα στην Κύπρο - 7 θάνατοι και 230 κρούσματα συνολικά Facebook Twitter
0

Ένας ακόμη νεκρός, ηλικίας 77 ετών και 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο ανακοινώθηκαν το απόγευμα.

Οι θάνατοι ανήλθαν στους επτά, εκ των οποίων μία γυναίκα και έξι άντρες. Με βάση και τα σημερινά κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανήλθε στα 230, περιλαμβανομένων των πέντε κρουσμάτων στις Βρετανικές Βάσεις. Τα 130 προέρχονται από επαφές, άρα οι λοιμώξεις είναι από την Κύπρο, όπως αναφέρθηκε κατά τη σημερινή διάσκεψη Τύπου στο Υπουργείο Υγείας.

Μιλώντας στη διάσκεψη, ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, Λεόντιος Κωστρίκης είπε ότι «τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 16 από το σύνολο 400 εργαστηριακών διαγνώσεων. 

Πιο αυστηρά μέτρα

Κατ' εξαίρεση διακίνηση μόνο μια φορά την ημέρα με την αποστολή sms, χρήση εντύπου μόνο για άτομα άνω των 65, αύξηση της ποινής για παράβαση των μέτρων σε €300, απαγόρευση συνάξεων σε οικίες εκτός από όσους διαμένουν σε αυτά, καθώς και καθολική απαγόρευση της κυκλοφορίας από 21:00 μέχρι τις 06:00 πέραν από τους εργαζόμενους που κατέχουν το ειδικό έντυπο, είναι μερικά από τα νέα πιο αυστηρά μέτρα για σκοπούς καταπολέμησης του κορωνοϊού, που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου και τα οποία θα ισχύουν από αύριο το πρωί στις 6.

Σε διάσκεψη Τύπου στο Υπουργείο Υγείας, ο κ. Ιωάννου αναφέρθηκε και στα κριτήρια που θα ισχύουν για να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα ατόμων τα οποία θα περιληφθούν σε νέο διάταγμα που θα εκδώσει.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM