Κορωνοϊός: Τις 36.000 ξεπέρασαν οι θάνατοι παγκοσμίως - Πάνω από 755.000 τα κρούσματα

Κορωνοϊός: Τις 36.000 ξεπέρασαν οι θάνατοι παγκοσμίως - Πάνω από 755.000 τα κρούσματα Facebook Twitter
0

Πάνω από 36.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε όλον τον κόσμο από την πανδημία κορωνοϊού, εκ των οποίων τα τρία τέταρτα στην Ευρώπη, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Συνολικά, μέχρι τις 21.00 ώρα Ελλάδας είχαν καταγραφεί 36,211 θάνατοι, από τους οποίους πάνω από 26.000 στην Ευρώπη, την ήπειρο που έχει πληγεί περισσότερο.

Με 11.591 νεκρούς, η Ιταλία παραμένει η χώρα με τα περισσότερα θύματα στον κόσμο. Ακολουθούν η Ισπανία (7.340 νεκροί) και η Κίνα (3.304), απ' όπου ξεκίνησε η πανδημία στα τέλη Δεκεμβρίου 2019. Το Ιράν μετρά 2,757 θανάτους ενώ η Γαλλία 2,606.

Κορωνοϊός: Τις 36.000 ξεπέρασαν οι θάνατοι παγκοσμίως - Πάνω από 755.000 τα κρούσματα Facebook Twitter

Περισσότερα από 755,591 κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε 183 χώρες και εδάφη. Στις 158,527 ανέρχονται οι άνθρωποι που έχουν αναρρώσει από τον φονικό ιό. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM