Σε καραντίνα ο Νετανιάχου - Βοηθός του θετική στον κορωνοϊό

Σε καραντίνα ο Νετανιάχου - Βοηθός του θετική στον κορωνοϊό Facebook Twitter
Σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους ο Μπενιαμίν Νετανιάχου (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και οι σύμβουλοί του μπήκαν σε καραντίνα, καθώς μια συνεργάτιδα του Ισραηλινού πρωθυπουργού βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους, καθώς αξιωματούχοι της κυβέρνησης αναφέρουν ότι είναι απίθανο να μολύνθηκε ο 70χρονος. Ο Νετανιάχου αναμένεται να εξεταστεί, κάτι που είχε γίνει και στις 15 Μαρτίου, όταν οι εξετάσεις του ήταν αρνητικές στον κορωνοϊό.

Η Ρίβκα Πάλουτς, η σύμβουλός του για κοινοβουλευτικά ζητήματα, είναι εκείνη που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Είχε δώσει το «παρών» σε συνεδρίαση στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα, στην οποία είχε μετάσχει ο Νετανιάχου.

«Η προκαταρκτική αξιολόγηση είναι πως δεν υπάρχει ανάγκη να μπει σε απομόνωση ο Νετανιάχου, καθώς δεν ήρθε σε στενή επαφή με την ασθενή, ούτε τη συνάντησε. Παρ' όλα αυτά, αποφασίστηκε ότι ο ίδιος και το επιτελείο του θα μπουν σε καραντίνα μέχρι να ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα» δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το Reuters.

Στο Ισραήλ έχουν εντοπιστεί 4.347 κρούσματα κορωνοϊού και έχουν πεθάνει 15 άνθρωποι λόγω της επιδημίας. Έπειτα από τις προειδοποιήσεις του υπουργείου Υγείας ότι ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να φτάσει σε τετραψήφιο αριθμό, ο Νετανιάχου αναμενόταν να κάνει σύσκεψη σήμερα για να εξετάσει την επιβολή lockdown.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ