Ο Τραμπ ζητά από Ford & General Motors να φτιάξουν «αμέσως» αναπνευστήρες για τον κορωνοϊό

Ο Τραμπ ζητά από Ford & General Motors να φτιάξουν «αμέσως» αναπνευστήρες για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EPA
1

Ο Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα την Ford και την General Motors, αυτοκινητοβιομηχανίες με εργοστάσια στην χώρα, να ξεκινήσουν «αμέσως» την κατασκευή αναπνευστήρων, εν μέσω της πανδημίας κορωνοϊού που απειλεί με κατάρρευση τα συστήματα υγείας παγκοσμίως. 


«Η General Motors πρέπει αμέσως να ανοίξει το εργοστάσιό που είχε βλακωδώς εγκαταλείψει στο Λορντστάουν του Οχάιο ή κάποιο άλλο εργοστάσιο, και να αρχίσει να κατασκευάζει αναπνευστήρες τώρα! Ford ξεκινήστε γρήγορα με τους αναπνευστήρες!» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter, χρησιμοποιώντας πληθώρα κεφαλαίων και θαυμαστικών.

Λίγο αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος επανήλθε στο Twitter ισχυριζόμενος πως οι ΗΠΑ «μόλις αγόρασαν πολλούς αναπνευστήρες από μερικές υπέροχες εταιρείες», προσθέτοντας ότι «επωνυμίες και νούμερα θα ανακοινωθούν αργότερα σήμερα».

Όπως μετέδωσαν νωρίτερα οι New York Times, ο Λευκός Οίκος ετοιμαζόταν να ανακοινώσει τη σύσταση ενός κοινού φορέα μεταξύ της General Motors και της Ventec Life Systems για παραγωγή περίπου 80.000 αναπνευστήρων. Ωστόσο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ η κίνηση ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή, υπό τον φόβο του κόστους ενός τέτοιου εγχειρήματος που κοστολογήθηκε στο ένα δισ. δολάρια.

Η σημερινή στάση του Τραμπ σηματοδοτεί μια απότομη μεταστροφή, καθώς μόλις χθες το βράδυ δήλωνε στο Fox News πως οι ΗΠΑ δεν θα χρειαστούν πάνω από 40.000 αναπνευστήρες. «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη για 40.000 ή 30.000 αναπνευστήρες» υπογράμμιζε αλλά, λίγες ώρες αργότερα, οι ΗΠΑ γίνονταν η χώρα με τα περισσότερα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα COVID-19 σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο αγέρωχος Πρόεδρος Τραμπ σε βέρτιγκο :«Η General Motors πρέπει αμέσως να ανοίξει το εργοστάσιό που είχε βλακωδώς εγκαταλείψει στο Λορντστάουν του Οχάιο ή κάποιο άλλο εργοστάσιο, και να αρχίσει να κατασκευάζει αναπνευστήρες τώρα! Ford ξεκινήστε γρήγορα με τους αναπνευστήρες!» Ο ευγενικός αρχηγός εγκατέλειψε το δόγμα "business first" ; Αλήθεια, το ξενοδοχείο του στην Κωνσταντινούπολη, θα το δώσει στον φίλο του Ερντογάν για φιλοξενία ασθενών ;Σήμερα δε, αγόρασε "πολλούς αναπνευστήρες από μερικές ΥΠΕΡΟΧΕΣ εταιρείες" - στον κόσμο του με τα επίθετα...Όσον αφορά στον αναγκαίο αριθμό αναπνευστήρων, χθες έλεγε «δεν πιστεύω ότι υπάρχει ανάγκη για 40.000 ή 30.000 αναπνευστήρες», σήμερα ετοιμαζόταν να ανακοινώσει τη σύσταση ενός κοινού φορέα μεταξύ της General Motors και της Ventec Life Systems για παραγωγή περίπου 80.000 αναπνευστήρων. Όταν ο Μόσιαλος είπε χθες ότι εκτιμά πως μόνο στην Ελλάδα θα χρειαστούμε 50.000 αναπνευστήρες...Δύσκολες ώρες για τους Αμερικανούς. Τώρα θα καταλάβουν, ότι τα τραμπούκικα σπρωξίματα σε πρωθυπουργό για να βγεις μπροστά στη φωτο, δεν σε κάνουν ικανό πολιτικό ηγέτη.