«Σε 2-3 εβδομάδες η Τουρκία θα ξεπεράσει την επιδημία», διαβεβαιώνει ο Ερντογάν

«Σε 2-3 εβδομάδες η Τουρκία θα ξεπεράσει την επιδημία», διαβεβαιώνει ο Ερντογάν Facebook Twitter
4

Η Τουρκία θα ξεπεράσει την επιδημία του κορωνοϊού σε διάστημα δύο-τριών εβδομάδων με τη λήψη των σωστών μέτρων και τις λιγότερες δυνατές ζημίες, διαβεβαίωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Έχουμε προετοιμαστεί για κάθε σενάριο», είπε στο διάγγελμά του, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση, ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι αναμένει από τους Τούρκους συμπολίτες τους να επιδείξουν υπομονή και κατανόηση.

«Αναχαιτίζοντας την ταχύτητα της διάδοσης του ιού σε δύο με τρεις εβδομάδες, θα ξεπεράσουμε αυτήν την περίοδο όσο το δυνατόν συντομότερα και με όσο το δυνατόν λιγότερη ζημιά», τόνισε.

«Μας περιμένουν λαμπρές ημέρες, εφόσον τηρούμε τις προειδοποιήσεις και παραμείνουμε προσεκτικοί. Η ζωή κάθε πολίτη είναι εξίσου σημαντική για εμάς. Για αυτό λέμε, "Μείνε στο σπίτι, Τουρκία"», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Παιδείας Ζίγια Σελτζούκ ανακοίνωσε ότι παρατείνεται το κλείσιμο των σχολείων μέχρι τις 30 Απριλίου και ότι στο διάστημα αυτό θα συνεχιστούν τα κατ' οίκον μαθήματα, μέσω διαδικτύου και τηλεόρασης.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, στην ίδια συνέντευξη Τύπου, είπε ότι το μέτρο αυτό λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, ώστε να προστατευθούν οι οικογένειες. Μέχρι χθες, είχαν καταγραφεί 1.872 κρούσματα στην Τουρκία και 44 θάνατοι. Ο Κοτζά είπε σήμερα ότι 26 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Anadolu

Διεθνή
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΝΑΡΚΕΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι είδους νάρκες έχει τοποθετήσει το Ιράν στα Στενά του Ορμούζ και πώς θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να τις απομακρύνουν;

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να ξεκινήσει επιχειρήσεις κατά των ναρκών στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας για το άνοιγμα των Στενών, όμως η αποναρκοθέτηση είναι μια επίπονη και επικίνδυνη διαδικασία
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στην Τουρκία: 162 συλλήψεις μετά από αναρτήσεις που εξυμνούσαν την τραγωδία

Μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία ακολούθησαν τις αιματηρές επιθέσεις σε σχολεία, μετά από αναρτήσεις στα social media που φέρεται να εξυμνούσαν τα περιστατικά και προκάλεσαν έντονη ανησυχία για τη δημόσια ασφάλεια
THE LIFO TEAM
Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Διεθνή / Από τον Πάπα στον MrBeast: η λίστα του TIME για όσους κρατούν σήμερα το βλέμμα του κόσμου

Η φετινή λίστα του TIME με τα 100 πιο επιδραστικά πρόσωπα βάζει μαζί ηγέτες, σταρ, creators και πρόσωπα της τεχνητής νοημοσύνης. Και δείχνει ότι η επιρροή σήμερα δεν ανήκει σε έναν μόνο κόσμο, αλλά εκεί όπου συναντιούνται η εξουσία, η εικόνα και η δημόσια προσοχή.
THE LIFO TEAM
KATY PERRY ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / Katy Perry: «Και οι δύο είχαν πιει πάρα πολύ» λέει ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ στη Μελβούρνη

Ο πρώην μάνατζερ του κλαμπ όπου φέρεται να σημειώθηκε το περιστατικό για το οποίο καταγγέλθηκε η Katy Perry, μιλώντας στο «Rolling Stone Australia», τοποθετήθηκε πρώτη φορά δημόσια για εκείνο το βράδυ
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
«Σε 2-3 εβδομάδες η Τουρκία θα ξεπεράσει την επιδημία», διαβεβαιώνει ο Ερντογάν Πηγή: www.lifo.grΜακάρι, δεν πρέπει να είμαστε μνησίκακοι. Γιατί θα την πληρώσει ο απλός και συντριπτικά αμμόρφωτος λαός της Τουρκίας.Ο Ερντογάν και ο περίγυρός του, θα απομόνωθούν στα 1000 δωμάτια του παλατιού.