Γερμανία: Στους 55 οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού - Αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα

Γερμανία: Στους 55 οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού - Αυξάνονται τα κρούσματα στη χώρα Facebook Twitter
Η Γερμανία μετρά 18.610 κρούσματα λόγω του κορωνοϊου (EPA/Αρχείο)
0

Για 18.610 κρούσματα κορωνοϊού κάνει λόγο το ινστιτούτο Robert Koch στη Γερμανία, με σημερινή του ανακοίνωση.

Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 1.948 περιστατικά συγκριτικά με τις χθεσινές αναφορές ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών, που καταγράφει το γερμανικό Ινστιτούτο αυξήθηκε στους 55, με 9 νέα θύματα.

Την ίδια ώρα τα κρούσματα και τα θύματα σε ολόκληρη την Ευρώπη αυξάνονται συνεχώς με τα στοιχεία κυρίως από Ισπανία και Ιταλία να είναι δυσοίωνα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, όπου νωρίτερα αναφέρθηκαν 70 περισσότερα θύματα, συγκριτικά με τον χθεσινό απολογισμό, φτάνοντας τους 394 νεκρούς σε μία μόλις ημέρα.

Επιστολή αλληλεγγύης  από την Ιταλία

«Ελπίζω πραγματικά η Γερμανία και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες να μην γνωρίσουν την οδυνηρή πορεία της Ιταλίας», έγραψε ο Ιταλός Πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα, σε επιστολή του προς τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Παράλληλα, θέλησε να τον ευχαριστήσει για την αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού.

«Εδώ, σε πολλές περιοχές αποδεκατίζεται η γηραιότερη γενιά, η οποία απαρτίζεται από ανθρώπους οι οποίοι αποτελούν σημείο αναφοράς για τους νέους, όχι μόνο για τα συναισθήματά τους, αλλά και την καθημερινή ζωή», προσθέτει ο Ιταλός Πρόεδρος.

«Χρειαζόμαστε ένα πραγματικά ευρωπαϊκό πνεύμα αλληλεγγύης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με την ηγεσία της, εργάζεται με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, αντιμέτωπη με αυτή την νέα, γενικευμένη δραματική κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει. Οι Ευρωπαίοι συμπολίτες μας, έχουν ανάγκη να νιώσουν την αποτελεσματική εγγύτητα της δράσης της Ένωσης», καταλήγει ο Σέρτζιο Ματαρέλα.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM