No.1

Κορωνοϊός: Απαγόρευση όλων των «μη αναγκαίων» ταξιδιών εντός ΕΕ προτείνει η Κομισιόν - Για 30 ημέρες

Κορωνοϊός: Απαγόρευση όλων των «μη αναγκαίων» ταξιδιών εντός ΕΕ προτείνει η Κομισιόν - Για 30 ημέρες Facebook Twitter
EPA
1

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγείται έκτακτα ταξιδιωτικά και συνοριακά μέτρα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης για τριάντα ημέρες, εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού

«Όσο λιγότερα τα ταξίδια κάνουμε, τόσο περισσότερο μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. Κατά συνέπεια (...) προτείνω στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να εισάγουμε προσωρινούς περιορισμούς στα μη αναγκαία ταξίδια στην ΕΕ» ανέφερε η ντερ Λάιεν. «Αυτοί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα πρέπει να ισχύσουν για περίοδο 30 ημερών, αλλά μπορούμε να την παρατείνουμε αν είναι αναγκαίο», πρόσθεσε.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τον κόσμο από την εξάπλωση του ιού, και ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε την ροή αγαθών. Είναι ουσιώδες να διατηρήσουμε την κινητικότητα για την οικονομική συνέχεια. Προτείνουμε, «πράσινες οδούς» προτεραιότητας για τα αναγκαία ταξίδια για φάρμακα, αναλώσιμα, φαγητό και έκτακτες υπηρεσίες», είπε η Φον ντερ Λάιν που πρότεινε στην G7 προσωρινό περιορισμό των ταξιδιών στην Ευρώπη. 

Από τους περιορισμούς αυτούς θα εξαιρεθούν οι μόνιμοι κάτοικοι χωρών μελών της ΕΕ, τα μέλη των οικογενειών των Ευρωπαίων πολιτών, οι διπλωμάτες, οι γιατροί και οι ερευνητές που εργάζονται για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2.

Το προτεινόμενο μέτρο βλέπουν θετικά τα κράτη της Ζώνης Σένγκεν (22 κράτη-μέλη της Ε.Ε. συν Νορβηγία, Ελβετία, Ισλανδία και Λίχτενσταϊν), ενώ και η Νορβηγία και η Ελβετία, βλέπουν επίσης «πολύ θετικά» αυτή την προοπτική. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ που δεν ανήκουν στο Σένγκεν (Κύπρος, Κροατία, Βουλγαρία, Ιρλανδία και Ρουμανία) αναμένεται να εφαρμόσουν κι αυτά την απαγόρευση.

Δύο ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι η Ευρώπη σχεδιάζει να απαγορεύσει στους αλλοδαπούς πολίτες να μπαίνουν στη ζώνη Σένγκεν, η οποία αποτελείται από 22 χώρες μέλη της ΕΕ και την Ισλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν. Η Βρετανία και η Ιρλανδία δεν είναι μέλη της.

Και οι δύο πηγές είπαν ότι αναμένουν να συζητηθεί το θέμα στην τηλεδιάσκεψη που θα έχουν αύριο Τρίτη οι ηγέτες των χωρών μελών με αντικείμενο την πανδημία. «Η ιδέα αυτή συζητείται με σκοπό να αποφύγουμε να επιβαρύνουμε ακόμη περισσότερο τα συστήματα υγείας. Αναμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσουν οι ηγέτες της ΕΕ την Τρίτη, αν θα συμφωνήσουν και οι χώρες της Σένγκεν εκτός ΕΕ, αν θα συντονιστούμε με τη Βρετανία και την Ιρλανδία», είπε η μία από τις πηγές αυτές.

Διεθνή
1

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Σιγά την απόφαση. Άνθρωποι πεθαίνουν, οικονομίες διαλύονται, πολλοί θα φτωχοποιηθούν και οι καρεκλοκένταυροι λένε βλακείες αντί να γίνει ριζική εισροή κεφαλαίων, να δωθούν χρήματα για την υγεία, το περιβάλλον, τη ζωή μας. Τόση ηλιθιότητα και μικρόνοια. Το τέλος δεν είναι μακρυά, αλλά θα ναι τραγικό για πολλούς από εμάς.