No.1

Κορωνοϊός: Απαγόρευση όλων των «μη αναγκαίων» ταξιδιών εντός ΕΕ προτείνει η Κομισιόν - Για 30 ημέρες

Κορωνοϊός: Απαγόρευση όλων των «μη αναγκαίων» ταξιδιών εντός ΕΕ προτείνει η Κομισιόν - Για 30 ημέρες Facebook Twitter
EPA
1

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγείται έκτακτα ταξιδιωτικά και συνοριακά μέτρα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης για τριάντα ημέρες, εξαιτίας της πανδημίας κορωνοϊού

«Όσο λιγότερα τα ταξίδια κάνουμε, τόσο περισσότερο μπορούμε να περιορίσουμε τον ιό. Κατά συνέπεια (...) προτείνω στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων να εισάγουμε προσωρινούς περιορισμούς στα μη αναγκαία ταξίδια στην ΕΕ» ανέφερε η ντερ Λάιεν. «Αυτοί οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα πρέπει να ισχύσουν για περίοδο 30 ημερών, αλλά μπορούμε να την παρατείνουμε αν είναι αναγκαίο», πρόσθεσε.

«Πρέπει να προστατεύσουμε τον κόσμο από την εξάπλωση του ιού, και ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε την ροή αγαθών. Είναι ουσιώδες να διατηρήσουμε την κινητικότητα για την οικονομική συνέχεια. Προτείνουμε, «πράσινες οδούς» προτεραιότητας για τα αναγκαία ταξίδια για φάρμακα, αναλώσιμα, φαγητό και έκτακτες υπηρεσίες», είπε η Φον ντερ Λάιν που πρότεινε στην G7 προσωρινό περιορισμό των ταξιδιών στην Ευρώπη. 

Από τους περιορισμούς αυτούς θα εξαιρεθούν οι μόνιμοι κάτοικοι χωρών μελών της ΕΕ, τα μέλη των οικογενειών των Ευρωπαίων πολιτών, οι διπλωμάτες, οι γιατροί και οι ερευνητές που εργάζονται για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2.

Το προτεινόμενο μέτρο βλέπουν θετικά τα κράτη της Ζώνης Σένγκεν (22 κράτη-μέλη της Ε.Ε. συν Νορβηγία, Ελβετία, Ισλανδία και Λίχτενσταϊν), ενώ και η Νορβηγία και η Ελβετία, βλέπουν επίσης «πολύ θετικά» αυτή την προοπτική. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ που δεν ανήκουν στο Σένγκεν (Κύπρος, Κροατία, Βουλγαρία, Ιρλανδία και Ρουμανία) αναμένεται να εφαρμόσουν κι αυτά την απαγόρευση.

Δύο ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν νωρίτερα στο πρακτορείο Reuters ότι η Ευρώπη σχεδιάζει να απαγορεύσει στους αλλοδαπούς πολίτες να μπαίνουν στη ζώνη Σένγκεν, η οποία αποτελείται από 22 χώρες μέλη της ΕΕ και την Ισλανδία, τη Νορβηγία, την Ελβετία και το Λιχτενστάιν. Η Βρετανία και η Ιρλανδία δεν είναι μέλη της.

Και οι δύο πηγές είπαν ότι αναμένουν να συζητηθεί το θέμα στην τηλεδιάσκεψη που θα έχουν αύριο Τρίτη οι ηγέτες των χωρών μελών με αντικείμενο την πανδημία. «Η ιδέα αυτή συζητείται με σκοπό να αποφύγουμε να επιβαρύνουμε ακόμη περισσότερο τα συστήματα υγείας. Αναμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσουν οι ηγέτες της ΕΕ την Τρίτη, αν θα συμφωνήσουν και οι χώρες της Σένγκεν εκτός ΕΕ, αν θα συντονιστούμε με τη Βρετανία και την Ιρλανδία», είπε η μία από τις πηγές αυτές.

Διεθνή
1

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η οικογένεια του Στίβεν Χόκινγκ υποστηρίζει ότι οι γυναίκες στη φωτογραφία ήταν φροντίστριές του

Το όνομα του καθηγητή αναφέρεται περισσότερες από 250 φορές στα εκατομμύρια emails και έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της έρευνας για τον Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΤΡΑΜΠ ΕΓΓΡΑΦΑ

Διεθνή / «Θα τα εξετάσουμε ξανά»: Τι περιείχαν τα αρχεία Έπσταϊν για τον Τραμπ που φέρεται να έκρυψαν

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δημοσιοποίησε στις 30 Ιανουαρίου «περισσότερες από τρία εκατομμύρια σελίδες», από τα αρχεία Έπσταϊν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ εκπλήρωσε έτσι τη νομική υποχρέωσή της
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ

Διεθνή / Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ για «εκστρατεία παραπληροφόρησης» ενόψει των αυριανών συνομιλιών στη Γενεύη

Εκπρόσωποι των δύο χωρών θα συναντηθούν αύριο στη Γενεύη - Ο Τραμπ έχει δηλώσει επανειλημμένα πως εάν δεν καταλήξουν σε συμφωνία δεν θα διστάσει να επιτεθεί στο Ιράν
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Σιγά την απόφαση. Άνθρωποι πεθαίνουν, οικονομίες διαλύονται, πολλοί θα φτωχοποιηθούν και οι καρεκλοκένταυροι λένε βλακείες αντί να γίνει ριζική εισροή κεφαλαίων, να δωθούν χρήματα για την υγεία, το περιβάλλον, τη ζωή μας. Τόση ηλιθιότητα και μικρόνοια. Το τέλος δεν είναι μακρυά, αλλά θα ναι τραγικό για πολλούς από εμάς.