Ιράν: Προσωρινή απελευθέρωση 54.000 κρατουμένων λόγω έξαρσης του κοροναϊού

Ιράν: Προσωρινή απελευθέρωση 54.000 κρατουμένων λόγω έξαρσης του κοροναϊού Facebook Twitter
Έξαρση του νέου κοροναϊού στο Ιράν (Πηγή φωτό EPA)
0

Το Ιράν παίρνει έκτακτα μέτρα, που περιλαμβάνουν την απελευθέρωση δεκάδων χιλιάδων κρατουμένων από τις φυλακές και την επιστράτευση στρατιωτών, για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Συνολικά 54.000 κρατούμενοι πήραν άδεια, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η έξαρση του Covid-19 στις συνωστισμένες φυλακές. Οι κρατούμενοι πήραν άδεια, αφού πρώτα εξετάστηκαν για τον νέο κοροναϊό και βρέθηκαν αρνητικοί, ενώ κατέβαλαν και εγγύηση.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τα κρούσματα του νέου κοροναϊού έφτασαν τα 2.336, 835 περισσότερα από τον προηγούμενο απολογισμό. Όμως το ποσοστό θνησιμότητας- περίπου 3,3%- κάνει τους ειδικούς να φοβούνται ότι ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων είναι ακόμη μεγαλύτερος. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί 77 θάνατοι από τον ιό στο Ιράν.

Την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι θα επιστρατευθούν 300.000 στρατιώτες και εθελοντές, στην προσπάθεια που κάνει η χώρα να αντιμετωπίσει τον κοροναϊό. Το Ιράν είναι μία από τις μεγάλες ανησυχίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σε αυτή την επιδημία.

Πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Ιράν είναι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν μολυνθεί, μεταξύ των οποίων και 23 βουλευτές. Τη Δευτέρα πέθανε από τον νέο κοροναϊό σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Από τη Δευτέρα βρίσκεται στο Ιράν ομάδα ειδικών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι οποίοι μετέφεραν στη χώρα ιατρικές προμήθειες, προστατευτικό εξοπλισμό για περισσότερους από 15.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και εργαστηριακά σετ προκειμένου να ελεγχθούν σχεδόν 100.000 άνθρωποι.

Με πληροφορίες από Guardian, BBC

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ