Σαρλ Μισέλ: Η ΕΕ στηρίζει Ελλάδα και Βουλγαρία για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της

Σαρλ Μισέλ: Η ΕΕ στηρίζει Ελλάδα και Βουλγαρία για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Facebook Twitter
Ο Σαρλ Μισέλ συνομίλησε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (Πηγή φωτό EPA)
1

Την στήριξη της ΕΕ στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ο Σαρλ Μισέλ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο Τούρκων στρατιωτών στη Συρία, αλλά και τη βαθιά ανησυχία του για τον ανείπωτο ανθρώπινο πόνο που έχουν προκαλέσει οι συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στην Ιντλίμπ.

Σε ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημειώνει ότι τις τελευταίες ημέρες είναι σε επαφή με τους πρωθυπουργούς της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, Κυριάκο Μητσοτάκη και Μπόικο Μπορίσοφ, μετά τις εξελίξεις στο προσφυγικό.

«Η ΕΕ δεσμεύεται ενεργά στη διατήρηση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και στη στήριξη της Ελλάδας και της Βουλγαρίας για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Μισέλ.

Ακόμη, απηύθυνε σε όλους τους εμπλεκόμενους έκκληση για αποκλιμάκωση στη Συρία και ζήτησε να δεσμευτούν σε μία βιώσιμη εκεχειρία και μια πολιτική λύση, σε συμφωνία με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και η πρόσβαση στους πληθυσμούς που είναι σε ανάγκη είναι κύρια προτεραιότητα. Η ΕΕ είναι έτοιμη να ενισχύσει τη στήριξή της», επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Βερολίνο: Περιμένουμε την τήρηση της συμφωνίας

Την ίδια ώρα, το Βερολίνο θεωρεί και αναμένει ότι θα τηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης στη FAZ.

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Άνεγκρετ Κραμπ- Καρενμπάουερ, κάλεσε τη Δύση να κάνει περισσότερα για την κατάσταση στη Συρία. «Η ΕΕ και οι ΗΠΑ πρέπει από κοινού να αυξήσουν την πίεση προς τον 'Ασαντ και τον Πούτιν, προκειμένου να ανοίξουν τον δρόμο για πολιτικές συνομιλίες και τερματισμό του φοβερού πολέμου στην Συρία», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς τάχθηκε κατά οποιασδήποτε στρατιωτικής λύσης της κρίσης στην Συρία και σημείωσε ότι ένας πιθανός δρόμος θα μπορούσε να είναι οι συνομιλίες μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ, του Εμανουέλ Μακρόν, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ