ΗΠΑ - Κοροναϊός: Συναγερμός με 4 ανεξήγητα κρούσματα - Προσβλήθηκαν χωρίς ταξίδι ή επαφή με νοσούντες

ΗΠΑ - Κοροναϊός: Συναγερμός με 4 ανεξήγητα κρούσματα - Προσβλήθηκαν χωρίς ταξίδι ή επαφή με νοσούντες Facebook Twitter
3

Τρία νέα ανεξήγητα κρούσματα κοροναϊού έχουν αναφέρει αξιωματούχοι υγείας στη δυτική Ακτή των ΗΠΑ, εγείροντας νέα ανησυχία για τον τρόπο μετάδοσης του ιού.

Οι ασθενείς - σε Καλιφόρνια, Όρεγκον και πολιτεία της Ουάσινγκτον - δεν φέρεται να είχαν κάποια σχέση με τις πληγείσες, από την επιδημία, χώρες του κόσμου.

Συνολικά 59 κρούσματα του Covid-19 έχουν επιβεβαιωθεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ωστόσο, την Παρασκευή, αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας της κομητείας της Σάντα Κλάρα στην Καλιφόρνια, ανακοίνωσαν πως μία γυναίκα με χρόνια προβλήματα υγείας, διαγνώστηκε με τον Covid-19. Σύμφωνα με τους ίδιους, δεν έχει ταξιδέψει σε χώρα που ενδημεί ο κοροναϊός, ούτε έχει έρθει σε επαφή με νοσούντα.

«Το νέο αυτό κρούσμα υποδεικνύει πως υπάρχουν ενδείξεις για "κοινοτική μετάδοση" (που σημαίνει πως ο ασθενής προσβλήθηκε από κάποιον στο εσωτερικό της χώρας που δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό), ωστόσο η έκτασή της δεν είναι σαφής» εξηγεί η δρ. Σάρα Κοντι, διευθύντρια του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της κομητείας της Σάντα Κλάρα.

Επιπλέον, οι φορείς υγείας του Όρεγκον ανακοίνωσαν πως ένας υπάλληλος σχολείου στην κομητεία Κλάκαμας διαγνώστηκε θετικός στον ιό. Άλλο ένα κρούσμα, αυτή τη φορά μαθητής γυμνασίου, καταγράφηκε στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, κανείς δεν είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα νοσούντα ή ταξιδέψει σε χώρα του εξωτερικού.

Είχε προηγηθεί άλλο ένα ανάλογο κρούσμα στην Καλιφόρνια την Τρίτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ανεξήγητων αυτών περιπτώσεων στους τέσσερις.

«Δεν γνωρίζουμε από πού κόλλησαν τον ιό. Το άτομο που τους εξέθεσε, πιθανώς έχει εκθέσει κι άλλους, οπότε ίσως υπάρχουν κι άλλα κρούσματα εκεί έξω που δεν γνωρίζουμε» σημείωσε ο Ντιν Μπλούμπεργκ, λοιμωξιολόγος στο πανεπιστήμιο Ντέιβις της Καλιφόρνια.

Με πληροφορίες από BBC/CBS

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Το ερμηνεύω ως εξής: κάποιος έχει ταξιδέψει, κρυολογει, μένει αδιαγνωστος, το μεταδίδει στον β, ο β σε κάποιους Γ, χάνεται η σύνδεση με τον ταξιδιώτη, κάποια στιγμή κάποιος Γ, δ, ε διαγνωσκεται.. Επίσης ηταν δάσκαλοι μαθητές, και η κυρία με χρόνιο θέμα υγείας πολύ πιθανόν να πάει συχνά σε νοσοκομεία.
Λάθος διάγνωση μήπως ?? Υπάρχουν και τα "ψευδώς θετικά" αποτελέσματα των τεστ, για διάφορους λόγους, που είναι πολύ συχνά. Π.χ., σε αρρώστους με ερυθηματώδη λύκο, βγαίνει συχνά θετικό (ψευδώς βέβαια), το τεστ για σύφιλη (VDRL).Επιπλέον και οι γιατροί είναι άνθρωποι και πολλοί από αυτούς, δυστυχώς επηρρεάζονται από τη μόδα. Γιατί αρχίζει να γίνεται μόδα, η προσπάθεια να βαφτιστεί "πιθανή λοίμωξη από κορωναϊό", η κάθε περίπτωση γρίπης.