Κοροναϊός: 161 νέα κρούσματα στη Ν. Κορέα -150 νεκροί σε μία ημέρα στην Κίνα

Κοροναϊός: 161 νέα κρούσματα στη Ν. Κορέα -150 νεκροί σε μία ημέρα στην Κίνα Facebook Twitter
Αύξηση των κρουσμάτων νέου κοροναϊού στη Νότια Κορέα (Πηγή φωτό EPA)
0

Τους 2.592 έφτασαν οι νεκροί από τον νέο κοροναϊό στην Κίνα, την ώρα που στη Νότια Κορέα καταγράφηκαν 161 νέα κρούσματα, στη χώρα που έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη εστία της επιδημίας εκτός της ηπειρωτικής Κίνας.

Στην Κίνα, 150 θάνατοι καταγράφηκαν σε ένα 24ωρο, αριθμός που σηματοδοτεί επιδείνωση της κατάστασης σε ό,τι αφορά τη θνησιμότητα του νέου κοροναϊού, καθώς μία ημέρα νωρίτερα είχαν ανακοινωθεί 97 θάνατοι.

Παράλληλα, οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν 409 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, που στη συντριπτική πλειονότητά τους εντοπίστηκαν στην επαρχία Χουμπέι, αριθμός μειωμένος σε σύγκριση με το Σάββατο (649 κρούσματα). Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Κίνα φτάνει σε τουλάχιστον 77.150.

Ο αριθμός των ανθρώπων που αποθεραπεύτηκαν ξεπέρασε αυτόν των νέων κρουσμάτων για έκτη συναπτή ημέρα, με τους ασθενείς που πήραν εξιτήριο να ανέρχεται σε 1.846. Συνολικά, 24.734 ασθενείς έχουν βγει από τα νοσοκομεία.

161 νέα κρούσματα στη Ν. Κορέα

Στη Νότια Κορέα από την άλλη, μετά την καταγραφή 161 νέων κρουσμάτων, ο απολογισμός του συνολικού αριθμού ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη χώρα ανεβαίνει σε 763. Παράλληλα, άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κοροναϊό, ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των νεκρών στη χώρα.

Τα 129 από τα νέα κρούσματα συνδέονται με τη χριστιανική αίρεση στην πόλη Νταεγού, που φαίνεται να είναι στο επίκεντρο της αύξησης των κρουσμάτων.

Κατά την ίδια υπηρεσία, καταγράφηκαν δύο ακόμη θάνατοι, κάτι που σημαίνει ότι ο απολογισμός των θυμάτων του κοροναϊού στη χώρα ανέρχεται πλέον σε επτά νεκρούς. Ο προηγούμενος επίσημος απολογισμός, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Κυριακή, έκανε λόγο για πέντε θανάτους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters, Xinhua

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM