Απεργία την Πρωτομαγιά

Σύνοδος Κορυφής: Ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία -Μεγάλες οι διαφορές για τον προϋπολογισμό

Σύνοδος Κορυφής: Ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία -Μεγάλες οι διαφορές για τον προϋπολογισμό Facebook Twitter
Οι ηγέτες της ΕΕ δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό (Πηγή φωτό EPA)
0

Η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, για τον επταετή προϋπολογισμό της Ένωσης, ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει συμφωνία.

Έπειτα από διαδοχικές διμερείς συναντήσεις, οι ηγέτες της ΕΕ κάθισαν ξανά στο τραπέζι. Παρότι είχε κυκλοφορήσει μία συμβιβαστική πρόταση το απόγευμα, τελικά οι ηγέτες δεν κατέληξαν σε συμφωνία και η συζήτησή τους κράτησε λιγότερο από μισή ώρα.

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι οι διαφορές μεταξύ των ηγετών ήταν πολύ μεγάλες ώστε να συμφωνηθεί τώρα το επόμενο δημοσιονομικό πλαίσιο. Η Γερμανίδα καγκελάριος συμπλήρωσε ότι δεν έχει αποφασιστεί το πότε θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για τον επταετή προϋπολογισμό. «Η αποτυχία δείχνει ότι δεν χρειαζόμαστε τη Βρετανία για να επιδείξουμε την ασυμφωνία μας», σχολίασε χαριτολογώντας ο Εμανουέλ Μακρόν. 

«Δυστυχώς, σήμερα παρατηρήσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια συμφωνία. Παρατηρήσαμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Η αντιπαράθεση για τον 7ετή προϋπολογισμό ήταν πιο έντονη αυτή τη φορά, εξαιτίας του κενού των 75 δισ. που προέκυψε λόγω του Brexit, τη στιγμή που η Ευρώπη αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις στη χρηματοδότηση, από το μεταναστευτικό, μέχρι την κλιματική αλλαγή. Η Δανία, η Αυστρία, η Σουηδία και η Ολλανδία προσήλθαν στις συζητήσεις με το αδιαπραγμάτευτο αίτημα, το συνολικό ύψος του προϋπολογισμού να μην ξεπεράσει το 1% του ΑΕΠ της ΕΕ. Η συμβιβαστική πρόταση του προέδρου του Σαρλ Μισέλ ήταν στο 1,069%, όμως απορρίφθηκε αμέσως όταν την έθεσε στους ηγέτες.

Με πληροφορίες από Politico, ΑΠΕ

 

 

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ