Τραμπ: «Τι στο διάβολο ήταν αυτό με τα Παράσιτα;»- Η σαρδόνια απάντηση των παραγωγών της ταινίας

Τραμπ: «Τι στο διάβολο ήταν αυτό με τα Παράσιτα;»- Η σαρδόνια απάντηση των παραγωγών της ταινίας Facebook Twitter
EPA
9

Με ελαφρώς αργά αντανακλαστικά, ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε χθες την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου που, στις αρχές του μήνα, απένειμε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας στο νοτιοκορεάτικο φιλμ Παράσιτα (Parasite).

Μιλώντας σε συγκέντρωση στο Κολοράντο Σπρινγκς, ο Τραμπ αναρωτήθηκε με το χαρακτηριστικό του ύφος: «Πόσο άσχημα ήταν τα βραβεία της ακαδημίας κινηματογράφου φέτος; Τα είδατε;» και συνέχισε: «Νίκησε μια ταινία από τη Νότια Κορέα! Τι στον διάβολο ήταν αυτό; Αρκετά προβλήματα έχουμε με τη Νότια Κορέα στο εμπόριο. Κι από πάνω, της δίνουν το βραβείο της καλύτερης ταινίας της χρονιάς;» είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του. 

Στην 92η απονομή των βραβείων Όσκαρ, τα «Παράσιτα» του σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο έγιναν το πρώτο ξενόγλωσσο φιλμ που κερδίζει τo χρυσό αγαλματίδιο της κορυφαίας κατηγορίας, στην 92χρονη ιστορία των βραβείων. «Είναι καλή; Δεν ξέρω», είπε ο Τραμπ, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει καν δει την ταινία. 

Η αμερικανική εταιρεία που έχει αναλάβει την διανομή της ταινίας, η Neon, δεν άφησε ασχολίαστα τα λόγια του Τραμπ απαντώντας σκωπτικά πως η δυσπιστία του Τραμπ απέναντι στο υποτιτλισμένο φιλμ είναι «κατανοητή» καθώς ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ «δεν ξέρει ανάγνωση».

Στη συγκέντρωση με κεντρικό σύνθημα «Πρώτα η Αμερική», ο Τραμπ εξέφρασε την προτίμησή του στις κλασικές ταινίες της λεγόμενης «χρυσής εποχής» του Χόλιγουντ: «Δώστε μας το Όσα παίρνει ο άνεμος. Μπορούμε να έχουμε ξανά το Όσα παίρνει ο άνεμος, παρακαλώ;», είπε ο μεγιστάνας, αναφερόμενος στο φιλμ του σκηνοθέτη Βίκτορ Φλέμινγκ, παραγωγής 1933.

Από τα πυρά του Τραμπ δεν ξέφυγε ούτε ο Μπραντ Πιτ, τον οποίο αποκάλεσε «εξυπνάκια», πιθανότατα αντιδρώντας στον ευχαριστήριο λόγο του Πιτ που, όταν ανέβηκε στην σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου, εξέφρασε την υποστήριξή του στην παραπομπή του Τραμπ. 

Διεθνή
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ RYANAIR

Διεθνή / Ryanair: Ο επικεφαλής της ζητά την απαγόρευση των αλκοολούχων ποτών το πρωί στα αεροδρόμια

Ο CEO της γνωστής αεροπορικής εταιρείας άσκησε ιδιαίτερη κριτική στα αεροδρόμια και τα bars εντός των χώρων αναμονής, αναρωτώμενος γιατί σερβίρεται αλκοόλ ακόμη και από τις 5 ή 6 το πρωί
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: ΗΠΑ και Ιράν ένα βήμα πριν από συμφωνία για τερματισμό του πολέμου

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία με το Ιράν για μονοσέλιδο μνημόνιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου και έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός: Προς τα Κανάρια Νησιά το κρουαζιερόπλοιο - Πώς θα απομακρυνθούν επιβάτες και πλήρωμα

Συνολικά, τρεις επιβάτες που ταξίδευαν με το MV Hondius έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά τον απόπλου του από την Αργεντινή πριν από περίπου έναν μήνα για υπερατλαντικό ταξίδι
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Σαν stand up comedian που δεν έχει χιούμορ.Το αστείο είναι ότι ούτε το κοινό του γελάει με τα "αστεία" του.Συγκρίνετε τους με τους βουλευτές μας και υπουργούς που γελάνε και χειροκροτούν την κάθε κοτσάνα που πετάει ο πρωθυπουργός μας.