Οι υπόλοιποι ηγέτες, έφτασαν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ έτοιμοι να διαπραγματευτούν. Ο Μαρκ Ρούτε, προσήλθε με μια βιογραφία του Φρεντερίκ Σοπέν ανά χείρας.

 

Στις Βρυξέλλες είναι σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής για τον προϋπολογισμό της ΕΕ και οι διαπραγματεύσεις αναμένονται μακρές και δύσκολες, εξαιτίας της διάστασης απόψεων μεταξύ των ηγετών. Ο Ρούτε όμως θεωρεί ότι το αδιέξοδο είναι αναπόφευκτο. Και έτσι, φρόντισε να έχει μαζί του κάτι για να περάσει η ώρα.

 

«Έφερα ένα βιβλίο, τη βιογραφία του Σοπέν, μαζί μου. Η θέση μας είναι γνωστή και δεν βλέπω τι μπορούμε να διαπραγματευτούμε», δήλωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός προσερχόμενος. Η χώρα του είναι ανάμεσα στις 4 που δεν θέλουν να ξεπεράσει ο προϋπολογισμός το 1% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Τον προηγούμενο μήνα ο Ρούτε πήγε στην Πολωνία, για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση του Άουσβιτς και κάποιος του είπε ότι θα έπρεπε να διαβάσει τη βιογραφία του Πολωνού συνθέτη, εξήγησε Ολλανδός αξιωματούχος.

 

Ο Ρούτε παραδέχτηκε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Σαρλ Μισέλ εργάζεται σκληρά για να ενώσει τους 27 ηγέτες. «Κάνει το καλύτερο που μπορεί, όμως είναι ευκολότερο να σχηματίσεις κυβέρνηση στο Βέλγιο παρά να κάνεις την Ευρώπη να τελειώσει με αυτές τις συνομιλίες για τον προϋπολογισμό», είπε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr