Κοροναϊός: Περίπου 500 επιβάτες θα αποβιβαστούν από το κρουαζιερόπλοιο που είναι σε καραντίνα

Κοροναϊός: Περίπου 500 επιβάτες θα αποβιβαστούν από το κρουαζιερόπλοιο που είναι σε καραντίνα Facebook Twitter
EPA
0

Περίπου 500 επιβάτες θα εγκαταλείψουν την Τετάρτη, το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που βρίσκεται σε καραντίνα στην Ιαπωνία, καθώς βρέθηκαν αρνητικοί στον κοροναϊό.

«Ο ακριβής αριθμός (των ανθρώπων που θα φύγουν την Τετάρτη) αλλάζει ακόμη, αλλά θα είναι περίπου 500 άτομα», δήλωσε στους δημοσιογράφους αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας. Μόνο εκείνοι που τα αποτελέσματά τους στα τεστ ήταν αρνητικά και δεν είχαν στενή επαφή με άτομο που να έχει μολυνθεί θα επιτραπεί να αποβιβαστούν από το πλοίο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Η πλειονότητα θα είναι Ιάπωνες: πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία, έχουν ανακοινώσει την επιθυμία τους να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους που βρίσκονται πάνω στο πλοίο.

Περίπου 3.700 επιβάτες και μέλη πληρώματος 56 εθνικοτήτων βρίσκονταν αρχικά πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, που τέθηκε σε καραντίνα στις αρχές Φεβρουαρίου στον κόλπο της Γιοκοχάμα κοντά στο Τόκιο, έπειτα από τον εντοπισμό επιβάτη ο οποίος είχε αποβιβαστεί στο Χονγκ Κονγκ πριν αποκαλυφθεί ότι είχε μολυνθεί.

Όλοι είχαν λάβει εντολή να παραμείνουν στις καμπίνες τους για δύο εβδομάδες, όμως αυτό δεν εμπόδισε την εξάπλωση του ιού καθώς τουλάχιστον 542 άτομα έχουν μολυνθεί.

Πρόκειται για την κύρια εστία μόλυνσης του νέου κοροναϊού εκτός Κίνας.

Ο απολογισμός του νέου κοροναϊού έφθασε τους 1.886 θανάτους σήμερα στην ηπειρωτική Κίνα. Εκτός Κίνας, έχουν καταγραφεί πέντε θάνατοι: ένας στο Χονγκ Κονγκ, ένας στις Φιλιππίνες, ένας στην Ιαπωνία, ένας στην Ταϊβάν και ένας στη Γαλλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM