Δικηγόρος Γουάινστιν: Οι γυναίκες αυτές είχαν επιλογή

Δικηγόρος Γουάινστιν: Οι γυναίκες αυτές είχαν επιλογή Facebook Twitter
EPA
1

Ως θύμα του υπερβάλλοντος ζήλου των γυναικών που τον κατηγορούν για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις παρουσίασε τον Χάρβεϊ Γουάινστιν , η Ντόνα Ροτούνο, μία εκ των δικηγόρων του  στην τελική της αγόρευση.

Σύμφωνα με τους New York Times, στην τελική της αγόρευση στην δίκη που διεξάγεται στη Νέα Υόρκη, η δικηγόρος του πρώην κινηματογραφικού παραγωγού υποστήριξε ότι οι εισαγγελείς φέρονται σαν δημιουργοί ταινιών, εφευρίσκοντας έναν εναλλακτικό κόσμο στο οποίο οι γυναίκες δεν υπεύθυνες για την συμπεριφορά τους. Επί πέντε ώρες, η δικηγόρος ανακεφαλαίωνε τα επιχειρήματα της υπεράσπισης του Γουάινστιν, υπογραμμίζοντας με έμφαση ότι οι γυναίκες που τον κατηγορούν επέλεξαν να εμπλακούν σε συναινετικές σχέσεις μαζί του προκειμένου να προωθήσουν την καριέρα τους.

Η Ροτούνο ανέφερε ότι το γραφείο Εισαγγελέα του Μανχάταν επιχείρησε να υφάνει μια «σκοτεινή ιστορία» κατά τη διάρκεια της δίκης του Χάρβεϊ Γουάινστιν, απεικονίζοντάς τον ως τέρας και τις γυναίκες που τον κατηγορούν ως αθώα, ανήμπορα θύματα, χωρίς ωστόσο να διαθέτει αποδείξεις για κάτι τέτοιο.

«Στην ιστορία τους, δημιούργησαν ένα σύμπαν όπου οι ενήλικες γυναίκες δεν έχουν λογική, αυτονομία ούτε ευθύνη. Σε αυτό το σύμπαν οι γυναίκες δεν είναι υπεύθυνες για τα πάρτι που πηγαίνουν, τους άνδρες που φλερτάρουν, τις επιλογές που κάνουν για να προωθήσουν την καριέρα τους, τις προσκλήσεις σε ξενοδοχεία, τα αεροπορικά εισιτήρια που δέχονται (ως δώρο), τις δουλειές που ζητάνε βοήθεια για να κλείσουν».

Η δικηγόρος του Γουάινστιν τόνισε ότι ο πελάτης της έχει γίνει «ο στόχος ενός σκοπού και ενός κινήματος», ικετεύοντας το σώμα των ενόρκων να μην ενδώσει στην πίεση του κοινωνικού περίγυρου, αλλά να εστιάσει στα γεγονότα της υπόθεσης. «Δεν χρειάζεται να συμπαθείτε τον κ. Γουάινστιν, δεν είμαστε σε διαγωνισμό δημοτικότητας. Πρέπει όμως να θυμάστε ότι δεν είμαστε εδώ για να ποινικοποιήσουμε την ηθική του... Εάν κοιτάξετε αποκλειστικά και μόνο τα αποδεικτικά στοιχεία που παρουσίασαν, χάνουν».

Με πληροφορίες από The New York Times

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
έχοντας καμιά αμφιβολία για την ενοχή του και προβλέποντας οτι θα πέσει στα μαλακά, η δικηγόρος του περίγραψε την πραγματικοτητα. Η μεγαλη πλειοψηφία των εμπλεκόμενων συμμετείχε εθελοντικά σε αυτο το αλισβερίσι με σκοπο το προσωπικό όφελος τους.