Τα προσωπικά δεδομένα περίπου 6,5 εκατομμυρίων πολιτών του Ισραήλ διέρρευσαν εξαιτίας σφάλματος σε εφαρμογή που χρησιμοποιεί το κόμμα του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου

 

Όπως αναφέρουν τα Ισραηλινά Μέσα, το κόμμα του πρωθυπουργού Νετανιάχου, το Λικούντ μεταφόρτωσε ολόκληρο τον εκλογικό κατάλογο της χώρας σε μία ηλεκτρονική εφαρμογή που χρησιμοποιεί, με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν προσωπικά στοιχεία των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της χώρας. Στο Ισραήλ τα πολιτικά κόμματα της χώρας λαμβάνουν προσωπικές λεπτομέρειες των ψηφοφόρων πριν από τις εκλογές και δεσμεύονται να προστατεύσουν την ιδιωτικότητά τους, αλλά και να μην αναπαράγουν τον εκλογικό κατάλογο ούτε να τον δώσουν σε άλλο κόμμα ενώ δεσμεύονται να διαγράψουν όλες τις πληροφορίες μόλις τελειώσουν οι εκλογές. 

 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο zdnet.com το σφάλμα εντοπίστηκε από τον Ran Bar-Zik, έναν Ισραηλινό developer που εργάζεται για την Verizon Media και επιβεβαιώθηκε από τις εφημερίδες Haaretz, Calcalist και Ynet. Τα ισραηλινά Μέσα αναφέρουν οτι εκλογικός κατάλογος μεταφορτώθηκε στην εφαρμογή Elector του Λικούντ που χρησιμοποιούσε το κόμμα για να διαχειριστεί τα δεδομένα της ημέρας των εκλογών. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από το κόμμα του πρωθυπουργού της χώρας. Σύμφωνα με την Haaretz, αλλά και τους ειδικούς της κυβεροασφάλειας, ένα πρόβλημα στην εφαρμογή έδωσε τη δυνατότητα, σε όποιον μπορούσε, να κατεβάσει ολόκληρο τον εκλογικό κατάλογο χωρίς να έχει ιδιαίτερες γνώσεις. 

 

 

 

Παραμένει άγνωστο πόσοι άνθρωποι απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα αυτά και τα κατέβασαν, όμως η εφαρμογή έχει χρήστες και σε πολλές χώρες εκτός Ισραήλ, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ρωσία και η Μολδαβία.

 

Με πληροφορίες από efsyn/zdnet.com/Haaretz

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr