Μήπως βγάζουμε τους σκύλους μας βόλτα με λάθος τρόπο; Η Ingrid Newkirk, η πρόεδρος της PETA συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες σκύλων. 

 

Η Newkirk μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τα συχνά λάθη που κάνουν ορισμένοι φιλόζωοι, όταν βγάζουν τους τετράποδους φίλους τους για την καθιερωμένη βόλτα. Για αρχή, οι σκύλοι θα πρέπει να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για την δική τους προστασία. «Είναι ένας κόσμος που κυριαρχείται από ανθρώπους. Πρέπει να προσέχουμε τους σκύλους», υπογραμμίζει, προτείνοντας, αντί για περιλαίμια, τα ειδικά «σαμαράκια» σκύλων που πιάνουν όλο το στέρνο τους. «Τα κολάρα μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα», τονίζει, υπογραμμίζοντας πως δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να πιέζεται ο λαιμός των σκύλων προκαλώντας τους το δυσάρεστο αίσθημα πνιγμού. 

 

«Είναι η δική τους βόλτα»

 

Η Newkirk αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του χαλαρού ρυθμού και της διάρκειας μιας βόλτας, που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι διαδικαστική ή βιαστική. «Αφήστε τους σκύλους να μυρίσουν! Με αυτόν τον τρόπο "διαβάζουν τα νέα". Είναι το δικό τους ίντερνετ. Μην τους τραβάτε». 

 

Σύμφωνα με την ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να δίνουν χρόνο και να αφήνουν τα τετράποδα να εξερευνούν το περιβάλλον τους με ασφάλεια. «Είναι η δική τους βόλτα, εντάξει; Δεν θέλουν να βρίσκονται κολλημένοι μέσα σε ένα δωμάτιο όλη ημέρα, με τα πόδια τους σταυρωμένα ελπίζοντας να βγουν. Είναι περισσότερο από ένα διάλειμμα για "τουαλέτα". Είναι εξόρμηση». 

 

Η ίδια λέει πως το πιο σωστό είναι οι διπλές υιοθεσίες σκύλων, ώστε τα σκυλιά να κάνουν παρέα ο ένας στον άλλον. «Σκύλοι και γάτες γεμίζουν τα καταφύγια αυτές τις ημέρες και χρειάζονται απεγνωσμένα ένα σπίτι. Πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε κάτι για αυτή την κρίση των αδέσποτων ζώων».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr