ΗΠΑ: Ο Φώτης Ντούλος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας - Κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του

ΗΠΑ: Ο Φώτης Ντούλος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας - Κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του Facebook Twitter
Πηγή φωτό: Erik Trautmann
0

Ο Φώτης Ντούλος, ομογενής που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τη σύζυγό του στις ΗΠΑ, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει σήμερα, ενώ ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί στο δικαστήριο. 

Πριν λίγες ημέρες του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για την απαγωγή και τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του, Τζένιφερ Ντούλος, που είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς στις 24 Μαΐου του 2019, λίγες ώρες αφότου άφησε τα πέντε παιδιά τους στο σχολείο.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, o Ντούλος βρέθηκε ημιθανής στο γκαράζ του σπιτιού του, όπου φαίνεται πως επιχείρησε να αυτοκτονήσει με μονοξείδιο του άνθρακα. Ο 52χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο έχοντας σφυγμό, όπου και νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση. 

Την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλος ακολούθησαν αποκαλύψεις για επεισοδιακή, διετή νομική μάχη του ζευγαριού για διαζύγιο. Η αστυνομία άρχισε να ερευνά την υπόθεση όταν η Ντούλος έπαψε να εμφανίστηκε σε προγραμματισμένα ραντεβού στη Νέα Υόρκη, και φίλοι και συγγενείς παρατήρησαν πως δεν απαντούσε πλέον στα μηνύματα και στις αναπάντητες κλήσεις τους. 

Όταν οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο σπίτι της στην Νιου Καναάν, μια πλούσια συνοικία περίπου 50 μίλια από τη Νέα Υόρκη, βρήκαν αίμα στο γκαράζ της ενώ το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων. Ο Φώτης Ντούλος γρήγορα μπήκε στο μικροσκόπιο των αρχών, όπως αποδεικνύουν δικαστικά έγγραφα. Μία βδομάδα μετά την έναρξη των ερευνών, η αστυνομία συνέλαβε τον Ντούλο και την τότε σύντροφό του, την 45χρονη Μισέλ Σ. Τροκόνις, με την κατηγορία της αλλοίωσης στοιχείων και παρεμπόδιση των αρχών. 

Ωστόσο το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο που θα ήταν ατράνταχτο παραμένει άφαντο: το πτώμα της Τζένιφερ Ντούλος.  Παρ' όλα αυτά, οι αρχές κατάφεραν να συνθέσουν συμπληρωματικά στοιχεία της Σήμανσης, και να απαγγείλουν φέτος, 8 μήνες μετά την εξαφάνιση της Τζένιφερ Ντούλος, κατηγορίες για ανθρωποκτονία στον σύζυγό της. Μία ημέρα μετά τη σύλληψή του Ντούλου και της συντρόφου του, ένας άνδρας που είχε εργαστεί ως τεχνολογικός σύμβουλος του κατηγορούμενου, είχε καταθέσει στην αστυνομία πως ο Τροκόνις του ζήτησε να κάνει back up του κινητού και του υπολογιστή της σε εξωτερικό σκληρό δίσκο και στη συνέχεια, ο ίδιος διέγραψε εικόνες από το κινητό της. Κηλίδες αίματος στα σκουπίδια του γκαράζ της Ντούλος, και πληροφορίες για ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας έπαιξαν επίσης καθοριστικό ρόλο στην στοιχειοθέτηση των κατηγοριών.  

Ο συνήγορος του κ. Ντούλου, Νορμ Πάτις, δεν ήταν διαθέσιμος για κάποιο άμεσο σχόλιο. 

Με πληροφορίες από New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ