ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Έφτασε στην Ευρώπη ο κοροναϊός: 2 κρούσματα στη Γαλλία

Έφτασε στην Ευρώπη ο κοροναϊός: 2 κρούσματα στη Γαλλία Facebook Twitter
0

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε απόψε ότι εντοπίστηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στο Μπορντό και το δεύτερο στην περιοχή του Παρισιού. Τα κρούσματα αυτά είναι τα πρώτα επιβεβαιωμένα στην Ευρώπη. Οι γαλλικές αρχές θεωρούν πιθανό ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα. Σύμφωνα με την Agnès Buzyn, υπουργό Υγείας της Γαλλίας, και οι δύο ασθενείς είχαν ταξιδεύσει στην Κίνα. Η εφημερίδα Le Monde αναφέρει ότι ο ασθενής που νοσηλεύεται στο Μπορντό είναι ένας 48χρονος Γάλλος κινεζικής καταγωγής ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού παρουσίασε τυπικά συμπτώματα. 

Νωρίτερα σήμερα οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν και δεύτερο κρούσμα του ιού ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα αναλύσεων σε 50 ασθενείς. 

ΠΟΥ: Θα αυξηθούν τα κρούσματα στην Κίνα

Τα κρούσματα του νέου κοροναϊού είναι πιθανόν να συνεχίσουν να αυξάνονται στην Κίνα και είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί η σοβαρότητά του, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). «Το επίκεντρο δεν είναι τόσο πολύ ο αριθμός (των κρουσμάτων), που ξέρουμε ότι θα αυξηθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Τάρικ Γιασάρεβιτς σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη. «Είναι ακόμα πολύ νωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα για πόσο σοβαρός είναι ο ιός».

Ο ΠΟΥ και το δίκτυο των ειδικών του ίσως εξετάσουν θεραπείες και εμβόλια κατά του MERS για πιθανή χρήση κατά του κοροναϊού, δήλωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters/France24

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ