Έφτασε στην Ευρώπη ο κοροναϊός: 2 κρούσματα στη Γαλλία

Έφτασε στην Ευρώπη ο κοροναϊός: 2 κρούσματα στη Γαλλία Facebook Twitter
0

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε απόψε ότι εντοπίστηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στο Μπορντό και το δεύτερο στην περιοχή του Παρισιού. Τα κρούσματα αυτά είναι τα πρώτα επιβεβαιωμένα στην Ευρώπη. Οι γαλλικές αρχές θεωρούν πιθανό ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα. Σύμφωνα με την Agnès Buzyn, υπουργό Υγείας της Γαλλίας, και οι δύο ασθενείς είχαν ταξιδεύσει στην Κίνα. Η εφημερίδα Le Monde αναφέρει ότι ο ασθενής που νοσηλεύεται στο Μπορντό είναι ένας 48χρονος Γάλλος κινεζικής καταγωγής ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού παρουσίασε τυπικά συμπτώματα. 

Νωρίτερα σήμερα οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν και δεύτερο κρούσμα του ιού ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα αναλύσεων σε 50 ασθενείς. 

ΠΟΥ: Θα αυξηθούν τα κρούσματα στην Κίνα

Τα κρούσματα του νέου κοροναϊού είναι πιθανόν να συνεχίσουν να αυξάνονται στην Κίνα και είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί η σοβαρότητά του, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). «Το επίκεντρο δεν είναι τόσο πολύ ο αριθμός (των κρουσμάτων), που ξέρουμε ότι θα αυξηθεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Τάρικ Γιασάρεβιτς σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη. «Είναι ακόμα πολύ νωρίς να καταλήξουμε σε συμπεράσματα για πόσο σοβαρός είναι ο ιός».

Ο ΠΟΥ και το δίκτυο των ειδικών του ίσως εξετάσουν θεραπείες και εμβόλια κατά του MERS για πιθανή χρήση κατά του κοροναϊού, δήλωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters/France24

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

WALL STREET JOURNAL ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Wall Street Journal: Ο πόλεμος στο Ιράν δίνει στους αντιπάλους των ΗΠΑ «μια ματιά σε πραγματικό χρόνο» για τον αμερικανικό στρατό

Κίνα, Ρωσία και Βόρεια Κορέα έχουν μια σπάνια ευκαιρία να μάθουν για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του αμερικανικού στρατού
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΚΟΥΝΙΑΔΟΣ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: Αντιδράσεις για τον διορισμό του κουνιάδου του Μαγιάρ ως υπουργού Δικαιοσύνης

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πέτερ Μαγιάρ, υπερασπίστηκε την απόφασή του να διορίσει τον κουνιάδο του στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης, απαντώντας στις επικρίσεις για σύγκρουση συμφερόντων
THE LIFO TEAM