Μπολόνια: Στον δρόμο 40.000 μέλη του Κινήματος της Σαρδέλας, κατά του Σαλβίνι

Μπολόνια: Στον δρόμο 40.000 μέλη του Κινήματος της Σαρδέλας, κατά του Σαλβίνι Facebook Twitter
Μαζική συγκέντρωση στην Μπολόνια έκανε το «Κίνημα της Σαρδέλας»
0

Χιλιάδες υποστηρικτές και μέλη του λεγόμενου Κινήματος της Σαρδέλας, κατά του Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας, κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Μπολόνια το βράδυ της Κυριακής.

Στη συγκέντρωση μετείχαν 40.000 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν μικρές και μεγάλες χρωματιστές χάρτινες σαρδέλες. Θέλησαν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην αρχή της αλληλεγγύης, την απόρριψη της μισαλλοδοξίας και να ζητήσουν την επιστροφή σ' έναν πολιτικό διάλογο με ήπιους τόνους.

Αυτή η μαζική κινητοποίηση είχε σαν στόχο να σταλεί ένα νέο μήνυμα, ενόψει και των περιφερειακών εκλογών που θα γίνουν στην Μπολόνια την ερχόμενη Κυριακή. Οι «Σαρδέλες» υποστηρίζουν ότι μέχρι τώρα οι κινητοποιήσεις τους έχουν κοστίσει «μηδέν ευρώ», ενώ δηλώνουν ότι αν καταφέρουν να συμβάλουν στην ήττα του Σαλβίνι την ερχόμενη Κυριακή, τότε η προσπάθειά τους θα έχει αποκτήσει ιστορική αξία.

 


«Έχουμε την δυνατότητα να κερδίσουμε τον εθνικισμό. Την συγκέντρωσή μας αυτή δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς», δήλωσε ο Ματία Σαντόρι, ιδρυτικό μέλος του «Κινήματος της Σαρδέλας». «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του αγώνα που έκαναν οι Ιταλοί αντάρτες, οι παρτιζάνοι, κατά του φασιστικού καθεστώτος του Μπενίτο Μουσολίνι», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Διεθνή / Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Ο Πάπας θα επισκεφθεί το τέμενος Σουλτάν Αχμέτ και ακολούθως το Φανάρι, όπου θα παρακολουθήσει δοξολογία, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM