Χιλιάδες υποστηρικτές και μέλη του λεγόμενου Κινήματος της Σαρδέλας, κατά του Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας, κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Μπολόνια το βράδυ της Κυριακής.

 

Στη συγκέντρωση μετείχαν 40.000 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν μικρές και μεγάλες χρωματιστές χάρτινες σαρδέλες. Θέλησαν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην αρχή της αλληλεγγύης, την απόρριψη της μισαλλοδοξίας και να ζητήσουν την επιστροφή σ' έναν πολιτικό διάλογο με ήπιους τόνους.

 

Αυτή η μαζική κινητοποίηση είχε σαν στόχο να σταλεί ένα νέο μήνυμα, ενόψει και των περιφερειακών εκλογών που θα γίνουν στην Μπολόνια την ερχόμενη Κυριακή. Οι «Σαρδέλες» υποστηρίζουν ότι μέχρι τώρα οι κινητοποιήσεις τους έχουν κοστίσει «μηδέν ευρώ», ενώ δηλώνουν ότι αν καταφέρουν να συμβάλουν στην ήττα του Σαλβίνι την ερχόμενη Κυριακή, τότε η προσπάθειά τους θα έχει αποκτήσει ιστορική αξία.

 

 


«Έχουμε την δυνατότητα να κερδίσουμε τον εθνικισμό. Την συγκέντρωσή μας αυτή δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς», δήλωσε ο Ματία Σαντόρι, ιδρυτικό μέλος του «Κινήματος της Σαρδέλας». «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του αγώνα που έκαναν οι Ιταλοί αντάρτες, οι παρτιζάνοι, κατά του φασιστικού καθεστώτος του Μπενίτο Μουσολίνι», συμπλήρωσε.

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ