Μπολόνια: Στον δρόμο 40.000 μέλη του Κινήματος της Σαρδέλας, κατά του Σαλβίνι

Μπολόνια: Στον δρόμο 40.000 μέλη του Κινήματος της Σαρδέλας, κατά του Σαλβίνι Facebook Twitter
Μαζική συγκέντρωση στην Μπολόνια έκανε το «Κίνημα της Σαρδέλας»
0

Χιλιάδες υποστηρικτές και μέλη του λεγόμενου Κινήματος της Σαρδέλας, κατά του Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας, κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Μπολόνια το βράδυ της Κυριακής.

Στη συγκέντρωση μετείχαν 40.000 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν μικρές και μεγάλες χρωματιστές χάρτινες σαρδέλες. Θέλησαν να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην αρχή της αλληλεγγύης, την απόρριψη της μισαλλοδοξίας και να ζητήσουν την επιστροφή σ' έναν πολιτικό διάλογο με ήπιους τόνους.

Αυτή η μαζική κινητοποίηση είχε σαν στόχο να σταλεί ένα νέο μήνυμα, ενόψει και των περιφερειακών εκλογών που θα γίνουν στην Μπολόνια την ερχόμενη Κυριακή. Οι «Σαρδέλες» υποστηρίζουν ότι μέχρι τώρα οι κινητοποιήσεις τους έχουν κοστίσει «μηδέν ευρώ», ενώ δηλώνουν ότι αν καταφέρουν να συμβάλουν στην ήττα του Σαλβίνι την ερχόμενη Κυριακή, τότε η προσπάθειά τους θα έχει αποκτήσει ιστορική αξία.

 


«Έχουμε την δυνατότητα να κερδίσουμε τον εθνικισμό. Την συγκέντρωσή μας αυτή δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς», δήλωσε ο Ματία Σαντόρι, ιδρυτικό μέλος του «Κινήματος της Σαρδέλας». «Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του αγώνα που έκαναν οι Ιταλοί αντάρτες, οι παρτιζάνοι, κατά του φασιστικού καθεστώτος του Μπενίτο Μουσολίνι», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

 

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ διακηρύσσει το «νόμιμο δικαίωμα» να αμυνθεί κατά του Ισραήλ

Στην «ανοικτή επιστολή» της, η οργάνωση διακηρύσσει ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα «να αμυνθεί κατά ενός εχθρού που επιβάλλει τον πόλεμο στη χώρα μας και δεν σταματά τις επιθέσεις του».
LIFO NEWSROOM
Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM