Νεύρα της Μέρκελ- Μετά τη διαρροή επιστολής για το ψαλίδι στα κονδύλια προς την Τουρκία

Νεύρα της Μέρκελ- Μετά τη διαρροή επιστολής για το ψαλίδι στα κονδύλια προς την Τουρκία Facebook Twitter
Η διαρροή της επιστολής Μπορέλ προκάλεσε τον εκνευρισμό της Μέρκελ (Πηγή φωτό EPA)
0

Η διαρροή επιστολής για την περικοπή των προενταξιακών κονδυλίων προς την Τουρκία, λίγες ώρες πριν από τη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, προκάλεσε τον εκνευρισμό της Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το ARD.

Πρόκειται για την επιστολή του Ζοζέπ Μπορέλ, ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε αυτή, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, αναφέρεται ότι περικόπτεται η προενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία κατά 75%, εξαιτίας των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και της στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία.

«Η αδεξιότητα του Μπορέλ προκάλεσε εκνευρισμό στην Καγκελαρία», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ARD, που σημειώνει ότι η Κομισιόν επεξεργάζεται ανακοίνωση για να ηρεμήσει τα πνεύματα. Σε αυτή θα αναφέρεται ότι περικόπτονται τα κονδύλια προς την Τουρκία, αλλά όχι εκείνα που προορίζονται για τη στήριξη της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, παρά μόνο εκείνα που προορίζονταν για πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης.

Η απόφαση για την περικοπή των κονδυλίων είχε ληφθεί πέρυσι και επρόκειτο να υλοποιηθεί στο πλαίσιο του φετινού προϋπολογισμού. Το ARD χαρακτηρίζει μη διπλωματική την κίνηση του Μπορέλ να διαρρεύσει την επιστολή, ενώ σημειώνει ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα αν αυτή είχε δημοσιοποιηθεί μετά τη διάσκεψη του Βερολίνου. Όσο για τον Μπορέλ, κύκλοι των Βρυξελλών σχολίασαν στο ARD: «Ο ηλικιωμένος κύριος είναι μερικές φορές κάπως απρόβλεπτος».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ