Paul Bocuse: Το φημισμένο εστιατόριο τού «Σεφ του Αιώνα» έχασε ένα αστέρι Michelen

Paul Bocuse: Το φημισμένο εστιατόριο τού «Σεφ του Αιώνα» έχασε ένα αστέρι Michelen Facebook Twitter
Οργή στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας έχει προκαλέσει η υποβάθμιση σε Μισελέν του εστιατορίου του Πολ Μποκίς - ΕΡΑ
0

Το εστιατόριο του φημισμένου Γάλλου σεφ, Πoλ Μποκίς έχασε την αξιολόγηση των τριών αστεριών Μισελέν, προκαλώντας την οργή του κόσμου της υψηλής μαγειρικής.

Το Auberge du Pont de Collonges, γνωστό απλώς ως Paul Bocuse, που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της γαστρονομίας Λυών, ήταν το παλιότερο στον κόσμο εστιατόριο με τρία αστέρια Μισελέν, τα οποία διατηρούσε αδιαλείπτως από το 1965.

Σε μία σπάνια ενέργεια, ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του Guide Michelin, Gwendal Poullennec, επισκέφτηκε το εστιατόριο την Πέμπτη για να ανακοινώσει την υποβάθμιση της αξιολόγησης, μετά από 55 χρόνια. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, το εστιατόριο θα διαθέτει από εδώ και στο εξής δύο αστέρια Μισελέν καθώς «η ποιότητα του φαγητού δεν είναι πια στο επίπεδο των τριών».

Η απόφαση αυτή προκάλεσε οργή και απογοήτευση στην ομάδα του εστιατορίου, την οικογένεια του Μποκίς, αλλά και τους συναδέλφους του. Ο οργανισμός Βocuse d'Or organisation, ο διεθνής ετήσιος διαγωνισμός υψηλής μαγειρικής που ο ίδιος ο Μποκίς δημιούργησε, υποδέχτηκε τα νέα με μεγάλη θλίψη και εξέφρασε την «ακλόνητη στήριξή» του στους ιθύνοντες του εστιατορίου.

Paul Bocuse: Το φημισμένο εστιατόριο τού «Σεφ του Αιώνα» έχασε ένα αστέρι Michelen Facebook Twitter
Το Auberge du Pont de Collonges ήταν το παλιότερο στον κόσμο εστιατόριο με τρία αστέρια Μισελέν, τα οποία διατηρούσε αδιαλείπτως από το 1965 - ΕΡΑ

Ο σελέμπριτι σεφ Marc Veyrat που ειδικεύεται στη μοριακή γαστρονομία και προσφάτως είχε μηνύσει τον οδηγό Μισελέν για την απώλεια του δικού του τρίτου αστεριού, χαρακτήρισε την απόφαση «αξιοθρήνητη».

Ο κριτικός γεύσης Périco Légasse τόνισε στη γαλλική τηλεόραση πως ο οδηγός Μισελέν υπέπεσε σε ένα ανεπανόρθωτο σφάλμα, σε μία προσπάθεια να αναζητήσει την προσοχή των μίντια.

«Κατανοώ τα αισθήματα της ομάδας. Είναι μία δύσκολη, αλλά για το Μισελέν δίκαικη απόφαση» τόνισε από την πλευρά του ο Poullennec.

Paul Bocuse: Το φημισμένο εστιατόριο τού «Σεφ του Αιώνα» έχασε ένα αστέρι Michelen Facebook Twitter
Τον αποκαλούσαν «Chef του αιώνα» και «Πάπα της γαστρονομίας». Εδώ με τον γιο του, Ζερόμ - ΕΡΑ

Σύμφωνα με τον οδηγό Μισελέν, τα εστιατόρια που τιμώνται με αστέρια πρέπει να πληρούν τέσσερα κριτήρια: Ποιότητα των υλικών, ειδημοσύνη του σεφ, αυθεντικότητα των πιάτων και συνέπεια στο χρόνο.

Ο «Μεσιέ Πωλ» όπως ήταν γνωστός ο Μποκίς, πέθανε το 2018 σε ηλικία 91 ετών από πάρκινσον. Τον αποκαλούσαν «Chef του αιώνα» και «Πάπα της γαστρονομίας» καθώς έδωσε στη γαλλική γαστρονομία την πρώτη θέση στην παγκόσμια μαγειρική ενώ ανέδειξε την έννοια του «σελέμπριτι σεφ» με την πληθωρική προσωπικότητά του.

Με πληροφορίες από Guardian/BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM