Οι Φιλιππίνες είναι σε κατάσταση συναγερμού, για επικείμενη έκρηξη του ηφαιστείου Τάαλ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αναβάλει ένα ζευγάρι τον γάμο του.

 

Ο Τσίνο και η Κατ Μπαουτίστα Πάλομαρ παντρεύτηκαν την περασμένη Κυριακή, σε μικρή απόσταση από το ηφαίστειο, παρότι ήδη αυτό είχε ήδη «ζωντανέψει», προκαλώντας συναγερμό και εκκένωση περιοχών στις Φιλιππίνες.


Ο φωτογράφος Ράντολφ Έβαν δημοσίευσε στο Facebook εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον γάμο, που έγινε με φόντο το ηφαίστειο, πάνω από το οποίο σχηματίζονταν σύννεφα ηφαιστειακής τέφρας. «Παρατηρήσαμε ότι έβγαινε καπνός από το ηφαίστειο, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών και καταλάβαμε ότι συνέβαινε κάτι ασυνήθιστο», δήλωσε ο φωτογράφος, συμπληρώνοντας ότι όλοι αισθάνονταν απόλυτα ασφαλείς, καθώς ο γάμος έγινε σε απόσταση 10 χλμ. από το ηφαίστειο.

 


Πέρα από τη γαμήλια τελετή, κανονικά έγινε και το πάρτι. «Νιώθαμε τη στάχτη να πέφτει στα ρούχα μας. Δεν φαινόταν ανησυχητικό, μέχρι τη νύχτα, όταν έγινε πιο βαριά και σαν λάσπη», περιέγραψε ο φωτογράφος, σημειώνοντας όμως ότι- παρόλα αυτά- κανείς δεν έφυγε από το πάρτι και όλοι οι καλεσμένοι ήταν χαλαροί.


Μέχρι την Τρίτη, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, καθώς ο συναγερμός είναι στο επίπεδο 4, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανή η επικίνδυνη έκρηξη του ηφαιστείου τις επόμενες ώρες ή ημέρες. Δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία έχουν κλείσει σε αρκετές πόλεις, ανάμεσά τους και η Μανίλα, ενώ εκατοντάδες πτήσεις ματαιώθηκαν.

Με πληροφορίες από AP, BBC