«Μπλόκο» από Μπόρις Τζόνσον σε νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

«Μπλόκο» από Μπόρις Τζόνσον σε νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας Facebook Twitter
Ο Τζόνσον απέρριψε το αίτημα της Στέρτζον για νέο δημοψήφισμα στη Σκωτία (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Μπόρις Τζόνσον απέρριψε το αίτημα της πρωθυπουργού της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, που ζητούσε να παραχωρηθούν οι εξουσίες για τη διενέργεια νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής.

Τον Δεκέμβριο, η Στέρτζον έστειλε επιστολή στον Τζόνσον, ζητώντας του να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις προκειμένου να γίνει μεταβίβαση των εξουσιών- από το Λονδίνο στο Εδιμβούργο- για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Όπως έχουν τα πράγματα, δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα χωρίς τη συναίνεση της βρετανικής κυβέρνησης.


«Δεν μπορώ να συμφωνήσω σε κανένα αίτημα για μεταβίβαση εξουσιών που θα οδηγούσαν σε περαιτέρω δημοψηφίσματα ανεξαρτησίας», έγραψε ο Τζόνσον στην απαντητική επιστολή του προς την Στέρτζον, την οποία δημοσίευσε στο Twitter. Παράλληλα, επεσήμανε στην πρωθυπουργό της Σκωτίας ότι εκείνη συμφώνησε πως το δημοψήφισμα του 2014- όταν οι πολίτες τάχθηκαν υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο- ήταν μια διαδικασία που γίνεται μια φορά σε μια γενιά.


«Ένα ακόμα δημοψήφισμα ανεξαρτησίας θα συνέχιζε την πολιτική στασιμότητα που βιώνει η Σκωτία την τελευταία δεκαετία. Είναι ώρα να εργαστούμε όλοι μαζί για να ενώσουμε το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου», επισήμανε ακόμη ο Τζόνσον στην επιστολή του.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM