Σε κατάσταση επιφυλακής η Νέα Υόρκη - Φόβοι για αντίποινα μετά τη δολοφονία του Σουλεϊμανί

Σε κατάσταση επιφυλακής η Νέα Υόρκη - Φόβοι για αντίποινα μετά τη δολοφονία του Σουλεϊμανί Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου
0

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής έχουν τεθεί οι υπηρεσίες ασφαλείας στην πόλη της Νέας Υόρκης, για να ανταποκριθούν σε ενδεχόμενα αντίποινα του Ιράν, μετά τον φόνο του Κασέμ Σουλεϊμανί σε αεροπορικό πλήγμα στη Βαγδάτη, ανέφερε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Η πόλη είναι μονίμως σε επιφυλακή για τρομοκρατικές επιθέσεις, δεδομένης της προϊστορίας της, όμως ο δήμαρχος είπε ότι η απειλή έχει αλλάξει σημαντικά, αν ληφθούν υπόψη οι πόροι που διαθέτει ένα κράτος σαν το Ιράν, σε σύγκριση με μια μη κρατική οργάνωση, όπως είναι η Αλ Κάιντα ή το Ισλαμικό Κράτος. «Πρέπει να θεωρήσουμε ότι η ενέργεια αυτή μας θέτει σε ντε φάκτο εμπόλεμη κατάσταση», είπε ο ντε Μπλάζιο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο δήμαρχος και η ηγεσία της αστυνομίας συγκάλεσαν αυτή τη συνέντευξη Τύπου την ώρα που το Ιράν απειλούσε να εκδικηθεί τις ΗΠΑ για τον θάνατο του Σουλεϊμανί, του αρχιτέκτονα της ιρανικής επιρροής στη Μέση Ανατολή. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης διαθέτει υπηρεσίες πληροφοριών και αντιτρομοκρατίας και στελέχη της σταθμεύουν σε 14 τμήματα στο εξωτερικό – όλα τους λαμβάνουν ικανή χρηματοδότηση μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους του Γουόρντ Τρέιντ Σέντερ.


Οι αρχές της Νέας Υόρκης θεωρούν ότι η πόλη είναι ο πιο δελεαστικός στόχος για μια τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ και η αστυνομία τίθεται σε ύψιστο συναγερμό όποτε υπάρχει πολιτική βία εναντίον πολιτών στις ΗΠΑ ή στο εξωτερικό. Ο αστυνομικός διευθυντής Ντέρμοτ Σι είπε ότι οι αστυνομικοί βρίσκονται ήδη σε επιφυλακή και ότι οι Νεοϋορκέζοι θα δουν τις επόμενες ημέρες περισσότερους ένστολους –ορισμένοι θα φέρουν βαρύ οπλισμό– σε «ευαίσθητες» περιοχές. Δεν διευκρίνισε ποιες είναι αυτές οι περιοχές, όμως συνήθως εντείνεται η αστυνομική παρουσία στο μετρό, στα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα τουριστικά αξιοθέατα, όποτε τίθεται σε συναγερμό η αστυνομία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM